Aστέρας Βουλιαγμένης: "Μπόνους" 11 εκατ. ευρώ στην αραβοτουρκική κοινοπραξία πριν καν "πέσουν" οι υπογραφές...

09-01-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πάνω από 11 εκατ. ευρώ θα λάβει η αραβοτουρκική κοινοπραξία, που πρόκειται να αγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, από το ελληνικό δημόσιο για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Tornos News.

To αραβοτουρκικό σχήμα, μέσω των εταιρειών που έχει συστήσει, κατάφερε πριν ακόμη μπουν οι υπογραφές για την πώληση του συγκροτήματος, να εντάξει το επενδυτικό της πρόγραμμα στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ανεξάρτητα από το τελικό ύψος των επενδύσεων που υπόσχεται το αραβοτουρκικό σχήμα ότι θα υλοποιήσει στο συγκρότημα, το προσδιοριζόμενο ύψος του συνολικού ενισχυόμενου κόστους τους, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις για την υπαγωγή των επενδύσεων του στο Αναπτυξιακό Νόμο, ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και της μαρίνας που ενοικίασε το 2012 για 40 χρόνια η Αστήρ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν αφορά στις κατοικίες, που θα κτίσει καθώς αυτές δεν μπορούν να ενταχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Αναλυτικά, για τον εκσυγχρονισμό των δύο ξενοδοχείων έχει εξασφαλίσει επιχορήγηση πάνω από 8 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 3,4 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει για τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας. Για τα δύο ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται στις αποφάσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο, το συνολικό ενισχυόμενο κόστος των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 53 εκατ. ευρώ. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι