Minoan Group: Σε τελικό στάδιο η έγκριση του ΠΔ για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης

04-01-16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα σχέδια της Minoan για τη μεγάλη επένδυση στην Κρήτη, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Loyalward Ltd, φαίνεται πως προχωρούν, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στους επενδυτές της στις 31 Δεκεμβρίου, "η εταιρία έχει πληροφορηθεί ότι η διαδικασία έγκρισης του προεδρικού διατάγματος, το οποίο ομοιάζει με σύνοψη πολεοδομικής άδειας, φτάνει πλέον στο τελικό στάδιο".

Ήδη από τον Οκτώβριο η Minoan είχε ανακοινώσει οτι η επένδυση χρειάζεται να "περάσει" πλέον μόνο από την κυβέρνηση πριν ο πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, εκδώσει το προεδρικό διάταγμα.

Η επένδυση έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά τη νέα ανακοίνωση, οι μετοχές της εταιρίας σημείωσαν αύξηση 16%, κλείνοντας, την ίδια ημέρα, στις 7,75 λίρες, δηλαδή με αύξηση περίπου 11%.

Τον Ιούλιο η εταιρία είχε προειδοποιήσει οτι η παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, σήμαινε οτι τα ετήσια αποτελέσματά της θα ήταν χειρότερα των προσδοκιών, παρότι τα μεγέθη για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου έδειξαν μείωση των λειτουργικών απωλειών της τάξης του 1,7%, στις 584.000 λίρες.

Επιπλέον, εξαιτίας των αλλαγών στη διαδικασία σχεδιασμού της επένδυσης στην Κρήτη, η εταιρία κατά την πρόσφατη ανακοίνωσή της επισήμανε οτι τα μέλη της κοινοπραξίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Candia Investment Corporation, θα είναι σε θέση να αυξήσουν το μερίδιό τους στον σχεδιασμό κατά 25% έναντι 12,5 εκατ. λιρών μόλις εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα.

Όπως ανέφερε η Minoan, "οι αλλαγές αυτές στη διαδικασία σχεδιασμού μεταθέτουν την ημερομηνία μέχρι την οποία οι συνεργάτες του εγχειρήματος πρέπει να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν επιπλέον μερίδιο".

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη