Trivago: H Eλλάδα στις 10 χώρες με τα περισσότερα 5άστερα ξενοδοχεία

27-11-15 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στις 6 χώρες με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία κατάσσεται η Ελλάδα, βάσει σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε η trivago.

Η χώρα μας εντοπίζεται στην κατάταξη των 10 χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας περί τις 420 πολυτελείς μονάδες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Έτσι, αναφέρει η έρευνα, τα ελληνικά πεντάστερα αντιπροσωπεύουν το 2% της συνολικής δυναμικότητας της χώρας σε ξενοδοχεία.

Πρώτη στην κατάταξη είναι η Κίνα με περίπου 2.940 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, αντιπροσωπεύοντας κατά προσέγγιση το 2% του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της. Ακολουθεί η Τουρκία με 800 περίπου ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα οποία αποτελούν το 6% του συνόλου της.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή των ξενοδοχείων πέντε αστέρων ανά τον κόσμο, καθώς και οι συγκεκριμένες πόλεις παγκοσμίως με τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία:

Αν αναλύσουμε το ποσοστό των ξενοδοχείων με πέντε αστέρια ανά χώρα, μπορούμε να τραβήξουμε μια νοητή γραμμή που χωρίζει το χάρτη σε δύο τμήματα: το βόρειο, που απαρτίζεται κυρίως από χώρες των οποίων τα ξενοδοχεία με πέντε αστέρια αποτελούν προσεγγιστικά το 1% του συνόλου, και το νότιο, όπου - με κάποιες εξαιρέσεις, όπως η Βραζιλία και η Αυστραλία- το ποσοστό των πολυτελών ξενοδοχείων κυμαίνεται μεταξύ 2-5% ανά χώρα.

Επιπλέον, ενώ οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων που αντιστοιχούν στο 1% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού τους, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Έτσι, το Sharm el-Sheikh και Ντουμπάι βρίσκονται μεταξύ των 10 πόλεων παγκοσμίως με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων πέντε αστέρων.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το βάρος των χωρών της Μέσης Ανατολής και ορισμένων αφρικανικών προορισμών όπως η Τανζανία, η Κένυα και η Νότια Αφρική, στην κάθε μια από τις οποίες περίπου το 5% των ξενοδοχείων που υπάρχουν είναι πέντε αστέρων. Στην Αμερική, εξίσου υψηλά ποσοστά ύπαρξης πεντάστερων ξενοδοχείων συναντώνται στο Μεξικό, στην Κούβα και στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Εξετάζοντας την Ασία, η Κίνα προφανώς δεν θα μπορούσε να μην έχει σημαντική δυναμική και σε αυτό τον τομέα. Πέραν του ότι είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό πεντάστερων ξενοδοχείων, πέντε από τις δέκα πόλεις στον κόσμο με τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι κινέζικες.

Οι 10 πόλεις στον κόσμο με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία:

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας αναλύθηκε ο συνολικός αριθμός των πολυτελών ξενοδοχείων κάθε χώρας, σε συνδυασμό με το συνολικό πλήθος ξενοδοχειακών καταλυμάτων που διαθέτει ο κάθε προορισμός.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη