Hospitality.next: Μπουτίκ εμπειρία σημαίνει αυθεντικότητα

19-11-15 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τι είναι αυτό που κάνει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο να ξεχωρίζει; Η αυθεντικότητα και η ένταξή του στα χαρακτηριστικά της τοπικής κουλτούρας, αρχιτεκτονικής και ιδιαιτερότητας, συμφώνησαν σήμερα οι ομιλητές σε πάνελ του συνεδρίου hospitality.next, που είχε ως θέμα την μπουτίκ εμπειρία.

Βασικοί ομιλητές ήταν η ιδιοκτήτρια του Ekies All Senses Resort κυρία Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου και ο συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου In (n) Athens στο Σύνταγμα κ.Μάνος Κωνσταντίνου, που διηγήθηκαν στο ακροατήριο τη δική τους ιστορία, ενώ παρεμβάσεις υπήρξαν και από άλλους παριστάμενους ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες.

Η κυρία Ευσταθιάδου είπε ότι η ιδέα να μεταμορφώσει ένα παλιό κτίριο στη Χαλκιδική στο σημερινό πολυβραβευμένο Ekies All Senses Resort προήλθε από μια τυχαία επίσκεψη σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, στο οποίο δέσποζε το λευκό με πλήθος από ορχιδέες και στο βάθος υπήρχε μια ξύλινη καρέκλα. Η εικόνα αυτή έμεινε στο μυαλό της και μεγαλώνοντας αποφάσισε να ζητήσει τις απόψεις τοπικών αρχιτεκτόνων για το μπουτίκ ξενοδοχείο, που οραματίστηκε. Μέσα από τα λάθη έφτασε στο σωστό δρόμο, όπως είπε και έτσι το όραμα έγινε πραγματικότητα.

Σήμερα οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, πέραν των υπηρεσιών διαμονής, έχουν στη διάθεσή τους φρέσκα προϊόντα από τους κήπους του Ekies All Senses Resort, απολαμβάνουν στη βόλτα τους με το καίκι του ξενοδοχείου τη ντομάτα με ρίγανη από τους κήπους, ενώ η ίδια χρηματοδοτεί δράσεις στο διπλανό χωριό, ώστε οι επισκέπτες να δουν τοπικά δρώμενα και να γευματίσουν στην πλατεία του χωριού.

"Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για όλους", είπε η κυρία Ευσταθιάδου. "Ο ταξιδιώτης θέλει αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα, ώστε να βιώσει μια μοναδική εμπειρία". Εν τέλει, η συνταγή είναι απλή: ποιότητα με έντονα τα τοπικά χαρακτηριστικά. Αλλοιώς μένει και στον τόπο του...

Ο κ.Κωνσταντίνου αφηγήθηκε την ιδέα για το ξενοδοχείο In (n) Athens στο κέντρο της Αθήνας: το κτίριο στην Πλατεία Συντάγματος, που στεγάζει το ξενοδοχείο, κτίστηκε από την οικογένεια Ράλλη πριν από 100 χρόνια, με σκοπό τη φιλοξενία Μικρασιατών προσφύγων. Διαθέτει εσωτερική αυλή, η οποία αποτελεί και το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου σε αυτό το σημείο της Αθήνας. Όλο το concept του ξενοδοχείου, που άνοιξε το Σεπτέμβριο, στηρίχθηκε σε αυτή την αυλή. Οι τουρίστες της Αθήνας, όπως είπε, διαμένουν στην πόλη 2-3 ημέρες, γι αυτό και ενδιαφέρονται η εμπειρία τους να ξεκινά από την πρώτη στιγμή. Θέλουν να μάθουν την ιστορία του κτιρίου, που τους φιλοξενεί. Το κτίριο μισθώθηκε από ομάδα επενδυτών για 25 χρόνια.

Σε παρέμβασή του ο κ.Σβυριάδης, συνιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Ηλέκτρα, επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι το ξενοδοχείο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ταξιδιώτη, ώστε η διαμονή του να είναι πιο άνετη. Γι αυτό, τα Ηλέκτρα επιδιώκουν να μάθουν τα "θέλω" του πελάτη και να διαμορφώνουν ανάλογο περιβάλλον. 

Ο κ.Βορδώνης, του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, περιέγραψε πώς ανακαινίσθηκε εκ βάθρων το εμβληματικό αυτό ξενοδοχείο του νησιού. Το «Poseidonion Grand Hotel» αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού των Σπετσών εδώ και έναν αιώνα με την ιδιαίτερη του αρχιτεκτονική, η οποία παραπέμπει στα ξενοδοχεία της Côte d'Azur.

Όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, ο οποίος και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των Σπετσών, το «Poseidonion Grand Hotel» άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1914 χαρίζοντας στο νησί κοσμοπολίτικη λάμψη. Σύντομα αναδείχθηκε σε σημείο κατατεθέν του νησιού, φιλοξενώντας στους χώρους του μέλη της υψηλής κοινωνίας, της βασιλικής οικογένειας καθώς και πλούσιους Αθηναίους.

Μετά από μια πορεία εργασιών ανακαίνισης η οποία διήρκεσε 5 χρόνια, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στις σύγχρονες υποδομές αλλά και στη διατήρηση του πρωτότυπου αρχιτεκτονικού σχεδίου του κτιρίου, το ανακαινισμένο «Poseidonion Grand Hotel» άνοιξε ξανά τις πόρτες του, το καλοκαίρι του 2009, για να υποδεχτεί νέους επισκέπτες.

 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες