Ωδή του National Geographic στην αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας

13-06-25 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το καλοκαίρι, το βρετανικό περιοδικό Food by National Geographic Traveller ταξιδεύει στην Ελλάδα, εξερευνώντας την πλούσια γαστρονομική της ταυτότητα… πιάτο-πιάτο.

Στο τελευταίο έντυπο τεύχος του περιοδικού, η Ελλάδα κατέχει την τιμητική της ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Με άξονα τον ήλιο, τη θάλασσα και την παράδοση, η ελληνική κουζίνα ξεδιπλώνεται μέσα από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και τους καρπούς της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό γεύσεων που, παρά τις κοινές του ρίζες, παρουσιάζει έντονα τοπικά χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του περιοδικού Food, Nicola Trup, η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο, οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο της τελευταίας έντυπης έκδοσης του Food.

Το περιοδικό εξερευνά μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα και μέρη όπου αυτά σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους. Δεν είναι όλα οικεία, αλλά είναι όλα πεντανόστιμα, είτε προτιμά κανείς σκορδαλιά, είτε γλυκά μασουράκια, σπεσιαλιτέ της Χίου.

Το περιοδικό Food θα συνεχίσει τη γαστρονομική διαδρομή του στις σελίδες του National Geographic Traveller στο διαδίκτυο, στο nationalgeographic.com/travel.

 

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι