«Pâte à Brioche με άρωμα Κρήτης» | Στις 2 Μαΐου ο μεγάλος τελικός

01-05-25 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μια μοναδική σύμπραξη της γαλλικής γαστρονομίας με την κρητική παράδοση κορυφώνεται στα Χανιά, με τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού «Pâte à Brioche με άρωμα Κρήτης», την Πέμπτη 2 Μαΐου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και διοργανώνεται από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων, ενώνει για τέταρτη χρονιά δύο κουζίνες με βαθιές ρίζες: τη γαλλική και την κρητική.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν 14 σπουδαστές από σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής όλης της Κρήτης, που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού. Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να παρουσιάσει μια δημιουργία με βάση τη γαλλική ζύμη brioche και γέμιση αποκλειστικά με προϊόντα της κρητικής γης.

Την επιτροπή απαρτίζουν κορυφαίοι σεφ από την Ελλάδα και τη Γαλλία, ανάμεσά τους οι Jean Marie Hoffman, Δημήτρης Χρονόπουλος, Ντίνα Νικολάου, Arnaud Larher και Stéphane Jakic. Τιμητικά συμμετέχει και η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer.

Οι δύο νικητές –ένας στην κατηγορία αλμυρής και ένας στη γλυκιά δημιουργία– θα κερδίσουν πρακτική επιμόρφωση στην κουζίνα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι