Μια μοναδική σύμπραξη της γαλλικής γαστρονομίας με την κρητική παράδοση κορυφώνεται στα Χανιά, με τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού «Pâte à Brioche με άρωμα Κρήτης», την Πέμπτη 2 Μαΐου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και διοργανώνεται από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων, ενώνει για τέταρτη χρονιά δύο κουζίνες με βαθιές ρίζες: τη γαλλική και την κρητική.
Στον τελικό θα συμμετάσχουν 14 σπουδαστές από σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής όλης της Κρήτης, που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού. Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να παρουσιάσει μια δημιουργία με βάση τη γαλλική ζύμη brioche και γέμιση αποκλειστικά με προϊόντα της κρητικής γης.
Την επιτροπή απαρτίζουν κορυφαίοι σεφ από την Ελλάδα και τη Γαλλία, ανάμεσά τους οι Jean Marie Hoffman, Δημήτρης Χρονόπουλος, Ντίνα Νικολάου, Arnaud Larher και Stéphane Jakic. Τιμητικά συμμετέχει και η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer.
Οι δύο νικητές –ένας στην κατηγορία αλμυρής και ένας στη γλυκιά δημιουργία– θα κερδίσουν πρακτική επιμόρφωση στην κουζίνα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.