Στον Πειραιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας

02-11-24 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenograstronomiques), από τις 4 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου, όπως το Μακάο της Κίνας, με σκοπό να παρουσιαστεί η γαστρονομία της κάθε περιοχής, ενώ σε ένα κεντρικό stage θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής, ο Πειραιάς θα υποδεχθεί πάνω από 500 επαγγελματίες και εκπροσώπους, που απασχολούνται στο χώρο της εστίασης και γαστρονομίας. Πρόκειται για μία δράση που θα ενισχύσει τη γαστρονομική και οινική εξωστρέφεια της πόλης του Πειραιά αναδεικνύοντας τον ως σημαντικό τουριστικό προορισμό γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου.

 

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι