O «Γαστρονομικός Οινοτουρισμός στο Αιγαίο» σε εκδήλωση στην Αθήνα

13-10-18 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετέχει στην εκδήλωση «Γαστρονομικός Οινοτουρισμός στο Αιγαίο», που διοργανώνεται στις 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Ολυμπία» της Αίγλης Ζαππείου στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί φέτος για 4η συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου  μέρους των οινοπαραγωγών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι θα προβούν και φέτος σε σημαντικές επιχειρηματικές επαφές.

Όπως είναι γνωστό, το κρασί αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, Ελλήνων και ξένων, ενώ η συμβολή του στο γαστρονομικό τουρισμό των οινοπαραγωγικών περιοχών είναι πολύ μεγάλη.

Συνεπώς, στόχος της δράσης, είναι η προσέλκυση τόσο των επαγγελματιών του οίνου, όσο και των καταναλωτών οινόφιλων, ενώ η εν λόγω εκδήλωση, όχι μόνο προβάλλει τους τοπικούς οίνους των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  αλλά και τα ίδια τα νησιά ως προορισμούς.

Η ανωτέρω παρουσίαση των οίνων, θα γίνει με τη συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, η οποία και αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενημέρωση όλων των οινοποιητικών επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών του Β. Αιγαίου.

διαβάστε ακόμα

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες