Γαστρονομικός Προορισμός Αιγιάλεια

03-04-18 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Την Δευτέρα 26-3-2018 έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» η πρώτη συνάντηση για τη Γαστρονομική Κοινότητα Αιγιάλειας, πρώτο βήμα για το έργο «Γαστρονομικοί προορισμοί» που αποτελεί μια σύμπραξη του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο ΣΕΤΕ), του Marketing Greece, του Greek Gastronomy Guide και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ως τοπικού εκπροσώπου της περιοχής (local ambassador).

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη των γαστρονομικών θησαυρών κάθε τόπου μέσα από τη σύνδεση Τουρισμού και Γαστρονομίας. Για την υλοποίηση αυτού του οράματος, μετά την καταγραφή και ανάδειξη του υλικού (προϊόντα, παραγωγή, τοπική κουζίνα, εδέσματα, εστίαση) θα αναπτυχθούν 3 δέσμες δράσεων: δράσεις οργάνωσης της κοινότητας, δράσεις εκπαίδευσης και δράσεις προβολής.

Οι ομιλητές Μαρία Τσουκαλά, Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, και Σωτήρης Μπόλης, σύμβουλος ανάπτυξης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, μίλησαν για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα  μέσω των Οινοξενείων για να αξιοποιηθεί ο πλούτος της Γαστρονομίας της Αιγιάλειας, ενώ ο Γιώργος Πίττας ως εκπρόσωπος ΣΕΤΕ και Greek Gastronomy Guide μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»