Στις 21 Μαρτίου 2018 χιλιάδες Σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο θα σερβίρουν την ίδια μέρα στους πελάτες τους ένα δείπνο εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Σεφ Alain Ducasse, που διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά, την πρώτη μέρα της άνοιξης, στις 21 Μαρτίου, την εκδήλωση «Goût de France - Good France». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γιορτασθεί ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο η γαλλική κουζίνα, οι παραδόσεις και οι αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς.
Στην εφετινή εκδήλωση συμμετέχουν 3.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 83 εστιατόρια είναι στην Ελλάδα και σε 21 πόλεις της. Με τις συμμετοχές αυτές η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Τη πρώτη χρονιά της διοργάνωσης του Goût de France, το 2015, συμμετείχαν 1.000 εστιατόρια παγκοσμίως, εκ των οποίων 15 στην Ελλάδα. Το 2016: 1.500 εστιατόρια παγκοσμίως και 21 εστιατόρια στην Ελλάδα. Το 2017: 2.000 εστιατόρια παγκοσμίως. Η Ελλάδα ήρθε τρίτη στο κόσμο σε συμμετοχές με 65 εστιατόρια