Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής: Στην Ελλάδα το 2018 το πανευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οινολογίας

28-11-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", με την συνεργασία και την υποστήριξη του ΕΟΤ, συμμετείχε στο 15ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτητων Γαστρονομίας & Οινολογίας- CEUCO, με θέμα "Η Ευρώπη των αισθήσεων", που πραγματοποιήθηκε στην Cordoba της Ισπανίας, από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 26 Νοεμβρίου 2017.

Τιμώμενη χώρα για το 2017 ήταν η Ισπανία, με αφιέρωμα στην πόλη της Κόρδοβας, που φιλοξένησε το Συνέδριο και η οποία παρουσίασε την γαστρονομική της ταυτότητα.

Η μεγάλη στιγμή για την ελληνική αποστολή ήταν η ανακοίνωση της φιλοξενίας του 16ου συνεδρίου CEUCO το 2018 στην Ελλάδα. Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εξάλλου, ανακοινώθηκε η εισαγωγή ως Νέο Μέλος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις». 

Στην ελληνική αποστολή μετείχαν ο πρόεδρος της Λέσχης κ.Κων/νος Μουζάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας  Ιωσηφέλης, η Γενική Γραμματέας κυρία Ευανθία Βοναζούντα, η Εκπρόσωπος Τύπου κυρία Άρτεμις Μπεμπλιδάκη και τα Junior μέλη, οι δεσποινίδες  Όλγα Νικολάου και Εύα Κατσούφη.
Στο συνέδριο μετείχαν πολιτικοί παράγοντες από την Ισπανία και την Πορτογαλία, πάνω από 100 γαστρονομικοί και οινολογικοί σύλλογοι και οργανισμοί από όλο τον κόσμο και μέλη της CEUCO.  
 
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε κατά το Πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Carlos Martin Cosme. 
Την επόμενη ημέρα το Συνέδριο ξεκίνησε με παρουσιάσεις και ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου , από την αναπληρώτρια Πρόεδρο και Πρόεδρο Αντιπροσωπίας της Ανδαλουσίας κ.Susana Diaz Pacheco, καθώς και τον Πρόεδρο Αντιπροσωπίας της Κόρδοβα κ.Antonio Ruiz Cruz. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες από πολιτικούς παράγοντες της χώρας αλλά και πολιτικών εκπροσώπων της Πορτογαλίας. Έγιναν αναφορές στις διάφορες αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις στους τομείς του Τουρισμού, Αγροτικής  Ανάπτυξης & Παραγωγής κλπ. 

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας χωρών με συνάφεια προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και γεωγραφικών θέσεων, όπως επίσης η ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στην Μεσογειακή Διατροφή και κατά συνέπεια Κουλτούρα και Πολιτισμός.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε εμπορική έκθεση με χιλιάδες προϊόντα από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Συμμετείχαν εκτός των παραγωγών και Συλλόγων Παραγωγών, Γαστρονομικοί Σύλλογοι, Λέσχες και Πολιτιστικοί εκπρόσωποι της κάθε χώρας.
Η Ελληνική συμμετοχή είχε την τιμώμενη προβολή- με τριπλή σε μέγεθος εμβαδού παρουσίαση. Στάντς με ενημερωτικό υλικό και banners του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που τα μέλη της Λέσχης με ιδιαίτερη χαρά μοίρασαν στον κόσμο, δίνοντας  πληροφορίες και ένα ζεστό χαμόγελο, κάνοντας άπαντες να νοιώσουν την θαλπωρή της διάσημης Ελληνικής Φιλοξενίας. 

Πανέμορφα στολισμένοι μπουφέδες με εδέσματα, επίσης, άφησαν τους επισκέπτες με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δημιουργίες, υψηλής γαστρονομίας που σαν έμπνευση είχαν τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα αλλά κυρίως την ικανότητα της Ελληνικής Κουζίνας να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα του καθενός.

Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκαν το σύνολο των επισήμων, συνέδρων, εκθετών και επισκεπτών  του Συνεδρίου, οι οποίοι και δήλωσαν αδημονία να επισκεφτούν την χώρα μας, ώστε να μπορέσουν να εξερευνήσουν περισσότερο την γαστρονομία, τα προϊόντα μας και φυσικά την κουλτούρα και πολιτισμό μας.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι