Βραβείο στο Tinos Food Path

26-09-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η διατήρηση των παραδόσεων και η ανάδειξη του πολιτισμού της Τήνου μέσα από γαστρονομικές «διαδρομές» στο «χτές» και στο «σήμερα» αναβιώνει κάθε χρόνο μέσα από το «TINOS FOOD PATH» που με  τη φετινή  του τιμητική διάκριση στις βραβεύσεις του περιοδικού  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ έδωσε το «στίγμα» της ομαδικής δουλειάς κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού που είναι  στρατευμένοι μαζί με την τουριστική επιτροπή του Δήμου Τήνου  στην κοινή προσπάθεια για την προβολή του νησιού.

Στη γαστρονομική αυτή  γιορτή με τοπικές γεύσεις που  έγινε και φέτος το Μάιο στην Τήνο, επαγγελματίες της εστίασης  αλλά και νοικοκυρές συναντώνται, ανταλλάσουν ιδέες και σχεδιάζουν νέες δραστηριότητες. Παράλληλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εξαιρετικά τηνιακά προϊόντα, ονομαστά τυριά, θαυμάσια κρασιά, μοναδικά αλλαντικά, το  δημοφιλές ελαιόλαδο, να γευτεί τη βραβευμένη μπίρα και συγχρόνως να γνωρίσει τα τοπικά έθιμα.

Γι’ αυτό εξάλλου όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Τήνου κυρία Αναστασία Δεληγιάννη η τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε κάνει υπερήφανους όλους τους κατοίκους του νησιού , αφού ανήκει σε όλους και κυρίως σε όσους ένωσαν τις δυνάμεις τους για το " ΤΙΝΟS FOOD PATH".

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»