Την Κυριακή 10-9-2017 ο Γαστρονόμος της Καθημερινής ήταν αφιερωμένος στην ιστορία του Ελληνικού Πρωινού. Μεγάλη τιμή και χαρά για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και για μένα φυσικά, γιατί ήταν μια ιδέα που παλεύτηκε με πολλή επιμονή και πολύ κόπο και το Ελληνικό Πρωινό έγινε ένας θεσμός και ένα brand name που αγαπήθηκε και ξεπέρασε τα όρια του χώρου των Ξενοδοχείων.
Γράφει μεταξύ άλλων ο αρχισυντάκτης των γαστρονομικών εκδόσεων της Καθημερινής Άγγελος Ρέντουλας, στο editorial του τεύχους:
«Εκατό ιδέες για να φτιάξουμε ελληνικό πρωινό»
Aυγά ψημένα σε πελτέ, τι ωραία ιδέα! Από τη Σαντορίνη κρατάει η συνταγή. Αυγόφετες και άλλες αυγόφετες και φρισούρες (οι συριανές αυγόφετες), η μία εκδοχή καλύτερη από την άλλη.
Τραχανάς με λίγο σύγκλινο, σταρόζουμο, πιτάκια ένα σωρό. Νεράτες μυζηθρόπιτες από το Λασίθι, ραφιόλια μυκονιάτικα, τυρόψωμα, ταχινόπιτες. Από τη ζύμη του ψωμιού που περίσσευε τα πεισσότερα, προσφάι για να χορτάσει η οικογένεια. Συγκινητικά πράγματα είναι αυτά, το πώς αυγάτιζαν τα λίγα που είχαν διαθέσιμα οι παλιές νοικοκυρές. Πώς η ένδεια έφτιαξε πλούτο γαστρονομικό.»
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr