Το ελληνικό πρωινό της Πάρου και η παριανή Γαστρονομία

29-06-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Την Πάρο την γνώρισα την δεκαετία του ’70, όταν πολλοί από τους πρωταγωνιστές στο χθεσινό Ελληνικό Πρωινό της Πάρου ήταν ακόμα αγέννητοι. Την εποχή εκείνη στον χώρο της γαστρονομίας ιστορία έγραφε το καφενείο του Στρατή στη Νάουσα, ο Πιρούλης με τα κεφτεδάκια στις Λεύκες, ο Τσιτσάνης στον Πρόδρομο, οι κριθαροκουλούρες της Αγκαιριάς, oι καζανιές του νησιού τον Οκτώβρη και βέβαια σταθερά το οινοποιείο Μωραϊτη στη Νάουσα  με τις πρώτες εμφιαλώσεις κρασιού.

Ωραίοι μεζέδες, μα πάνω απ’ όλα ωραίοι άνθρωποι, όμορφες παρέες και απερίγραπτα γλέντια. Γούνες ψητές και χταποδάκια Αντιπαριώτικα στα κάρβουνα συνοδεία της τοπικής σούμας, κρασί  κόκκινο Λευκιανό με σκορδαλιά και καραβόλους, κακαβιές και ψαρόσουπες, οι ρεβιθάδες και τα μιρμιτζέλια (ντόπια ζυμαρικά) ήταν ένα δείγμα της Παριανής κουζίνας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»