Eλληνική γαστρονομία στο Ευρωκοινοβούλιο

12-06-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Δήμος της περιοχής Ixelles των Βρυξελλών πραγματοποίησε και εφέτος την καθιερωμένη εκδήλωση με τίτλο “Les 27 dans votre assiette” με σκοπό την προβολή της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού των κρατών μελών της ΕΕ. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου από τις 12.00 έως τις 7.00 το απόγευμα. Οι Ευρωπαϊκές χώρες εξέθεσαν σε υπαίθριο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Esplanade du Parlement Européen) τα προϊόντα και τις γαστρονομικές τους προτάσεις σε ειδικά stands.

Το Γραφείο OEY Βρυξελλών ζήτησε την συνδρομή του εδώ εκπροσώπου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ιδιοκτήτη εστιατορίου στις Βρυξέλλες κου Μανώλη Μακρυγιαννάκη ο οποίος είχε διοργανώσει με επιτυχία το ελληνικό περίπτερο και τα δύο προηγούμενα έτη. Ο κ. Μακρυγιαννάκης με την ομάδα του παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία εδέσματα από την ελληνική γαστρονομία. Σημαντική ήταν επίσης η συνδρομή, η οποία παρασχέθηκε, από εισαγωγικές επιχειρήσεις ελληνικών προϊόντων που εδρεύουν στο Βέλγιο και επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο Χανίων. Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διέθεσε πληροφοριακό υλικό τουριστικού και γαστρονομικού περιεχομένου το οποίο διανεμήθηκε.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης εκτός από εργαζόμενους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και άλλων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν επίσης εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών, καθώς και πλήθος κόσμου από την πόλη των Βρυξελλών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»