Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών θα συμμετάσχει σε διήμερο εκδηλώσεων προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 20 Ιουνίου σε συνεργασία με το Εστιατόριο «Φίλεμα» στις Βρυξέλλες, του βραβευμένου σεφ Μάνου Μακρυγιαννάκη, μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Γραφείο ΕΟΤ BENELUX, το Greek Gastronomy Guide με τη συμμετοχή του κ. Γ. Πίττα, το Ινστιτούτο Ελληνικής Διατροφής, τη ΓΣΕΒΕΕ και το A Discovering Network ASBL, το δίκτυο προβολής ελληνικών προϊόντων στο Βέλγιο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού γαστρονομικού πλούτου με απώτερο στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως αξιόλογο γαστρονομικό προορισμό, στο απαιτητικό κοινό των Βέλγων που επιλέγουν τις διακοπές τους με κριτήριο επιλογής προορισμού μεταξύ άλλων και τις γευστικές εμπειρίες. Η δράση απευθύνεται σε ευρωπαϊκό επαγγελματικό κοινό υψηλού επιπέδου.
Εξάλλου, η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ κ. Αγγελική Χονδροματίδου θα παραστεί σήμερα στις εργασίες Ημερίδας για τον Τουρισμό με θέμα "Οι Ιδιαιτερότητες του Τουριστικού Προϊόντος στη Λέσβο και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ισχυρά Σημεία και Προϋποθέσεις Ανάκαμψης". Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου και των τοπικών φορέων προκειμένου να εξετάσουν θέματα που άπτονται του τομέα του Τουρισμού.