Ελληνικά προϊόντα και γεύσεις, που αποτυπώνουν τη σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα, απόλαυσαν ο ο Πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας και ο Αντικαγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ.Τσίπρας στο Βαρούλκο, στο Μικρολίμανο.
Το μενού επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου και περιελάμβανε καπνιστό ξιφία, μαριναρισμένο λαβράκι, ψητό καλαμάρι και συναγρίδα στη σχάρα, με την βραδιά να κλείνει με κρέμα λευκής σοκολάτας με ζελεδακια μελιού και σορμπέ πρασίνου μήλου συνοδευόμενο από κρασί, κτήμα Γεροβασιλείου, Μοσχάτο Λήμνου και παραδοσιακό τσίπουρο.