Η ομάδα του «Syros GrEATings» για άλλη μια φορά έκανε τη διαφορά! H εντυπωσιακή παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σύρου στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Horeca 2017 ήταν μιά ισχυρή απόδειξη οτι το «Syros GrEATings» πέρα από τις εκδηλώσεις του στη Σύρο, τον Σεπτέμβριο του 2016, είναι πλέον ένας θεσμός που έχει διάρκεια και δυναμική. Μια ιδέα που ξεκίνησε δειλά-δειλά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Εστίασης «Τερψιχόρη» το δικτύου Aegean Cuisine και στη συνέχεια την αγκάλιασε η τοπική κοινωνία, οι εστιάτορες κι οι τοπικοί παραγωγοί.
Αυτή τη φορά τον θεσμό εκπροσώπησαν οι πιό δυναμικές του προσωπικότητες, που όχι μόνο παρουσίασαν τα συριανά εδέσματα με την ανεπανάληπτη αισθητική της Αρχόντισσας των Κυκλάδων, αλλά επιβεβαίωσαν το γεγονός οτι η γνώση, το κέφι, το μεράκι και η δυναμική των συλλογικοτήτων είναι η το πιό ισχυρό όπλο για την γαστρονομική απογείωση της χώρας. Και αυτά τα χαρακτηριστικά τα κατέχουν καλά οι Συριανοί, καθώς και οι απέναντί τους Τηνιακοί από τα Tinos footpaths και όπου βέβαια η ευγενής τους άμιλλα, θα οδηγήσει πολύ ψηλά τη γαστρονομία των Κυκλάδων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr