Είναι αλήθεια ότι κάτι αλλάζει στη γαστρονομία των Κυκλάδων. Νεαροί επιχειρηματίες της εστίασης, δημιουργικοί σεφ, προικισμένοι μάγειροι -άνθρωποι του τόπου οι περισσότεροι- επιχειρούν να ανανεώσουν την εικόνα της Κυκλαδίτικης κουζίνας και να ξεπεράσουν τα στερεότυπα (ελληνικά ή ξένα). Δουλέψαν με μεράκι, επίμονα και με υπομονή ώσπου η αγορά τους αγκάλιασε και τους έκανε να πρωταγωνιστούν. Διαλέξαμε πέντε κυκλαδίτικες γευστικές πρωτοπορίες, πέντε εστιατόρια των Κυκλάδων από αντίστοιχα τουριστικά νησιά (θ’ ακολουθήσουν και από άλλα λιγότερο αναπτυγμένα).
Κύριο χαρακτηριστικό και των πέντε – παράλληλα με την δημιουργική τους κουζίνα – το ήθος.
Ξεκινάμε από τον Πατριάρχη της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη στην Σαντορίνη και ακολουθεί η Αξιώτισσα στη Νάξο, ο Μάριος στην Πάρο, το Αλλού Γυαλού στη Σύρο και το Θαλασσάκι στην Τήνο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr