Πέντε κυκλαδίτικες γευστικές πρωτοπορίες

15-11-16 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Είναι αλήθεια ότι κάτι αλλάζει στη γαστρονομία των Κυκλάδων. Νεαροί επιχειρηματίες της εστίασης, δημιουργικοί σεφ, προικισμένοι μάγειροι -άνθρωποι του τόπου οι περισσότεροι- επιχειρούν να ανανεώσουν την εικόνα της Κυκλαδίτικης κουζίνας και να ξεπεράσουν τα στερεότυπα (ελληνικά ή ξένα). Δουλέψαν με μεράκι, επίμονα και με υπομονή ώσπου η αγορά τους αγκάλιασε και τους έκανε να πρωταγωνιστούν. Διαλέξαμε πέντε κυκλαδίτικες γευστικές πρωτοπορίες, πέντε εστιατόρια των Κυκλάδων από αντίστοιχα τουριστικά νησιά (θ’ ακολουθήσουν και από άλλα λιγότερο αναπτυγμένα).

Κύριο χαρακτηριστικό και των πέντε – παράλληλα με την δημιουργική τους κουζίνα – το ήθος.

Ξεκινάμε από τον Πατριάρχη της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη στην Σαντορίνη και ακολουθεί η Αξιώτισσα στη Νάξο, ο Μάριος στην Πάρο, το Αλλού Γυαλού στη Σύρο και το Θαλασσάκι στην Τήνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός