Με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο θα διατεθεί ποσό έως 5.100 ευρώ για τη διοργάνωση εκδήλωσης με σκοπό την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο Ελσίνκι, σήμερα, 15 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 30 προσκεκλημένων, δημοσιογράφων και επαγγελματιών τουρισμού στο χώρο Kokkikoulu Espa.
Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε αναζήτηση των βέλτιστων δυνατών χώρων στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου του Ελσίνκι, καταλήγοντας στους ακόλουθους τρεις:
α) Aromin keittiö, http://aromilehti.fi/aromin-keittio,
β) Kokkikoulu Espa, http://www.kokkikouluespa.fi/tilat,
γ) Helsinki Culinary Inistutute, http://www.kulinaarineninstituutti.fi/english
Από τους παραπάνω χώρους/ σχολές μαγειρικής κρίθηκε ως βέλτιστη επιλογή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ο χώρος Kokkikoulu Espa, καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ελσίνκι με εύκολη πρόσβαση για τους συμμετέχοντες επαρκή χώρο για τον αριθμό των καλεσμένων και μπορεί να διαθέσει το προσωπικό που απαιτείται για τη διοργάνωση μιας επιτυχημένης εκδήλωσης. Η Φινλανδία επιλέχτηκε καθώς αποτελεί μια από τις πολύ σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ παρόμοια εκδήλωση δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι. Η ελληνική γαστρονομία, ως τμήμα της μεσογειακής διατροφής, αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τουρισμό στη χώρα μας, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικούς παράγοντες βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή προορισμού στη Βόρεια Ευρώπη.