Tριαντα δύο σπουδαστές από το Ινστιντούτο Γαστρονομίας της Αμερικής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την αυθεντική ιταλική κουζίνα και κρασί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Η δραστηριότητα, την οποία χρηματοδότησε η Επιτροπή Εμπορίου της Ιταλίας και το ιταλικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαμβάνει ξενάγηση στο Eataly Flatiron, συναντήσεις με εταιρίες διαχείρισης και ξεναγήσεων, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, το μπαλσάμικο, τα τυριά και τα αλλαντικά της Ιταλίας καθώς και γεύμα και δείπνο σε εστιατόρια στο Μανχάτταν με παραδοσιακή ιταλική κουζίνα από εισαγόμενα ιταλικά προϊόντα.
Στόχος μας είναι να έχουμε σπουδαστές που θα μπουν στη βιομηχανία φαγητου και ποτού με οικείο τρόπο και με ανεπτυγμένες γνώσεις των αυθεντικών ιταλικών προϊόντων, δήλωσε ο ιταλός επίτροπος εμπορίου, Maurizio Forte.
Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν, είπε, περισσότερες γνώσεις σχετικά με την ιστορία, παραγωγή και χρήση των ιταλικών προϊόντων στη σύγχρονη κουζίνα.
Μετά από 10 λεπτά από την ανακοίνωση του προγράμματος, οι θέσεις είχαν κλείσει.