Μια νέα ιδέα- πρόταση για την καλύτερη σχέση μεταξύ ξενοδόχων και οινοπαραγωγών, μια πρόταση που θα βοηθήσει τη δημιουργία ενός πεδίου αναφοράς πιο ώριμου για να δεχθεί τον Οινοτουρισμό, κατέθεσε ο Γιώργος Πίττας στην ομιλία του στο πρόσφατο 1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη.
"Στην Ελλάδα", τόνισε, "κάθε χρόνο έχουμε 25 εκατομμύρια επισκέπτες και το ζήτημα είναι τι κάνουμε για να τους γνωρίσουμε το κρασί μας παράλληλα με την γαστρονομία μας, σαν επιπρόσθετα συστατικά μιας ολικής εμπειρίας του τόπου μας. Και όταν λέμε γνωριμία με το κρασί και τη γαστρονομία, δεν εννοούμε μόνο τη γευστική απόλαυση, αλλά μια ολιστική προσέγγιση, αυτή που τοποθετεί το κρασί στο επίκεντρο ενός τόπου, ενός πολιτισμού, ενός τρόπου διασκέδασης, ενός τρόπου ζωής, ενός πολιτισμού της καθημερινότητας.
Αν πάλι εντάξουμε την Οινική εμπειρία στο πλαίσιο του Οινοτουρισμού, τότε μπορούμε να μιλάμε για κατηγορίες Οινοτουρισμού, με ακραίες περιπτώσεις τους ερασιτέχνες από τη μία, και τους οινόφιλους από την άλλη. Ο διαχωρισμός μεταξύ του μαζικού τουρίστα και του «ψαγμένου» – με όλες τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις – δεν πρέπει να λειτουργήσει αντιθετικά, αλλά συμπληρωματικά."
Διαβάστε όλη την ομιλία του κ.Πίττα στο greekgastronomyguide.gr