Τα ξεροτήγανα είναι το παραδοσιακό γλύκισμα της Αμοργού – συνηθίζεται και σ’ άλλα Κυκλαδονήσια – που φτιάχνεται για τα Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά κερασματα, αλλά και προσφέρεται στους γάμους, στα βαφτίσια μαζί με το παραδοσιακό παστέλι και στις γιορτές.
Σημείο αναφοράς στην τοπική παράδοση της Αμοργού το ξεροτήγανο συνοδεύει κάθε χαρούμενη στιγμή της ζωής των Αμοργιανών.
Θέλοντας να μοιραστούν αυτήν την ιδιαίτερη γεύση με όλο τον κόσμο που βρίσκεται στην Αμοργό, κάθε χρόνο το καλοκαίρι, διοργανώνεται η Γιορτή του Ξεροτήγανου. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία παρασκευής του, να το δοκιμάσουν συνοδεία ψημένης ρακής, αλλά και να γλεντήσουν και να χορέψουν μαζί με τους ντόπιους χορευτικούς ομίλους με την υπόκρουση των παραδοσιακών τοπικών οργάνων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr