Ο Γιώργος Πίττας "μας ταξιδεύει" από σήμερα στην ελληνική γαστρονομία

17-03-16 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα το Tornos News ξεκινά συνεργασία με τον μετρ της ελληνικής γαστρονομίας Γιώργο Πίττα και την εξαιρετική ιστοσελίδα του greekgastronomyguide.gr, στην οποία, όπως ο ίδιος επισημαίνει, "με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν το γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής της χώρας μας. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι  η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής".

Ο Γιώργος Πίττας, γνωστός στο ευρύτερο τουριστικό κοινό, από τη δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για να καθιερωθεί πρωινό με τοπικά προϊόντα στα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου, όπως λέει χαρακτηριστικά, “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το greekgastronomyguide.gr ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα δίκτυο στο οποίο καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας  ενώ  προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.

Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Tornos news. Απολαύστε τον στη στήλη "Ο Γιώργος Πίττας μας ταξιδεύει"

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες