Οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια

17-03-16 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το οδοιπορικό μας στα ονειρικά Ζαγοροχώρια, μέσα Δεκέμβρη του 2015, είχε δυό συμμάχους. Έναν ηλιόλουστο καιρό που προερχόταν από ένα παρατεταμένο γλυκό φθινόπωρο και έναν εξαιρετικό οδηγό, τον Βασίλη.

Ο Βασίλης Κατσούπας, με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακό στα Περιβαλλοντικά, αποφάσισε κάποια στιγμή, να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη των γονιών του, ν’ ασχοληθεί με τα μανιτάρια και να ανοίξει το εστιατόριο “Κανέλα και Γαρύφαλλο” στη Βίτσα.

Παράλληλα, είναι και πρόεδρος του ΖΕΝ, μιας συλλογικής προσπάθειας που αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός δικτύου επιχειρήσεων που θα προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό στα Ζαγοροχώρια. Ό,τι δηλαδή χρειαζόμουν για την ιστοσελίδα μου.

Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε ήταν πολύ πυκνό και σφικτό και έτσι επισκεφτήκαμε ενδιαφέρουσες επιχειρήσεις, γνωρίσαμε σημαντικούς δημιουργούς γευτήκαμε ηπειρώτικες γεύσεις, ενώ το παλιό μου υλικό της έρευνας για τα καφενεία όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά εμπλουτίστηκε και με νέα ευρήματα.

Το ταξίδι – εκτός των επισκέψεων στα ποτάμια και στα γιοφύρια – περιελάμβανε και τη γνωριμία με τα χωριά Καλπάκι, Αρίστη, Πάπιγκο, Βίκο, Κάτω Πεδινά, Ελαφότοπο, Δίλοφο, Ελάτη, Καπέσοβο, Τσεπέλοβο.

Οι διανυκτερεύσεις γινήκαν σε φιλόξενους ξενώνες, όπως του Παπαευαγγέλου στο Μεγάλο Πάπιγκο, την Ανέμη στα Κάτω Πεδινά, το Αίθριο στο μαγευτικό Δίλοφο και τέλος στο εντυπωσιακό Αristi Mountain Resort στην Αρίστη.

Η γαστρονομία της Ηπείρου έχει συνδεθεί με τις πίτες όσο καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας, ο δε αείμνηστος Αλέξανδρος Γιώτης είχε καταγράψει περί τις δυό εκατοντάδες από δαύτες. Είχαμε την τύχη και την τιμή να μας παρασκευάσουν -αφιερωμένες εξαιρετικά- τρεις από τις πιο διαδεδομένες, την κασιόπιτα, την μπλατσαριά και την μανιταρόπιτα, τις οποίες βέβαια και απολαύσαμε επιτόπου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.greekgastronomyguide.gr

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour