Έρευνα ETC: Αυτές είναι οι γαστρονομικές προτιμήσεις των τουριστών στην Ευρώπη

19-09-15 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τα δυνατά σημεία του προσφερόμενου γαστρονομικού προϊόντος της Ευρώπης όπως αυτά αναγνωρίζονται από τους τουρίστες 5 εθνικοτήτων που αγαπούν το φαγητό και επισκέπτονται τον κορυφαίο προορισμό διακοπών στον κόσμο, εντόπισε σε πρόσφατη έρευνά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC).

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Γαστρονομικό Τουρισμό, που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμος Τουρισμού από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στο San Sebastián της Ισπανίας, από τον επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Επιτροπής, Miguel Gallego.

Στόχος της ήταν να σκιαγραφήσει το προφίλ του τουρίστα στην Ευρώπη, ανά αγορά, με ενδιαφέρον στη γαστρονομία.

Έτσι, τα ευρήματα οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα:

-Οι ταξιδιώτες από τη Β. Αμερική που ενδιαφέρονται για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του προορισμού, δείχνουν επίσης προτίμηση στη δοκιμή της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας. Οι καταναλωτές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μιλούν ευνοϊκά για την ποιότητα, τη διαφοροποίηση και την πολιτισμική παράμετρο στο φαγητό, τη μπύρα και το κρασί που προσφέρονται στην Ευρώπη. 

-Το φαγητό αντιπροσωπεύει ένα δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο ταξιδιωτικών εμπειριών για τους Βραζιλιάνους, και το ίδιο συμβαίνει και όταν αυτοί ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Οι τουρίστες από τη Βραζιλία ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για την παραδοσιακή κουζίνα και θεωρούν ότι ο χρόνος που δαπανούν στα εστιατόρια είναι μέρος της διασκέδασης κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

-Οι ρώσοι τουρίστες ταυτίζουν την Ευρώπη με την εξαιρετική κουζίνα και είτε συμμετέχουν σε γαστρονομικά φεστιβάλ ή αγορές, είτε δοκιμάζουν ποικιλία από τοπικές σπεσιαλιτέ.

-Οι κινέζοι τουρίστες στην Ευρώπη, αρέσκονται στο να δοκιμάζουν την τοπική κουζίνα, όμως πέρα από αυτό, προτιμούν κινέζικο φαγητό, ειδικά στο πρωινό.

Η έρευνα αυτή ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του πόρταλ γαστρονομίας για την Ευρώπη της ETC, TastingEurope.com, το οποίο προσφέρει εκτενή πληροφόρηση σχετικά με τα γαστρονομικά γεγονότα και φεστιβάλ, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα καθώς και ένα εύρος από μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με τις γαστρονομικές παραδόσεις στην Ευρώπη.

Η ETC θα παρουσιάσει το πόρταλ αυτό στη διάρκεια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκού Γαστρονομικού Τουρισμού που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την έκθεση EXPO Milan 2015 από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο στόχαστρο του κυβερνοεγκλήματος
ΜΑΙΧ | Πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών ERASMUS+
«Thessaly Evros Pass»: Πρόγραμμα 4,45 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Ρόδος: Επέμβαση Υπ. Οικονομικών, ΕΛΑΣ και ΑΑΔΕ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για παράνομες κατασκευές