Αυξημένη ασφάλεια στις πλαστικές κάρτες με τη χρήση ολογραμμάτων

23-06-20 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η ασφάλεια επίσημων εγγράφων σε μορφή και διαστάσεις καρτών, όπως είναι οι ταυτότητες, οι άδειες οδήγησης, οι πιστωτικές κάρτες, οι κάρτες πρόσβασης κ.ά. αντίστοιχα, απαιτεί πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας, συμβατά με συγκεκριμένα στάνταρ, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα πλαστογραφίας και χρήσης μετά από κλοπή, καθώς και η φθορά. 

Η τεχνολογία των ολογραμμάτων είναι η ιδανική και πιο δημοφιλής λύση για την ασφάλεια των πλαστικών καρτών, καθώς προσφέρει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Τι είναι τα Ολογράμματα;

Το ολόγραμμα είναι μια τρισδιάστατη εικόνα που δημιουργείται με φωτογραφική προβολή. Σε αντίθεση με την τρισδιάστατη απεικόνιση ή την εικονική πραγματικότητα στη δισδιάστατη οθόνη ενός υπολογιστή, το ολόγραμμα είναι μια πραγματικά τρισδιάστατη - ελεύθερη εικόνα, η οποία δεν προσομοιώνει το χωρικό βάθος και δεν απαιτεί ειδική συσκευή προβολής. 

Για την αναπαραγωγή της εικόνας ενός αντικειμένου, το ολόγραμμα φωτίζεται από συνεκτικό φωτισμό, και παράγει δύο σετ διαθλασμένων κυμάτων. Το πρώτο σετ διαθλασμένων κυμάτων σχηματίζει μία virtual εικόνα, η οποία συμπίπτει με την αρχική θέση του αντικειμένου, ενώ το δεύτερο σετ σχηματίζει μια πραγματική εικόνα στην άλλη πλευρά μίας πλάκας. Και οι δύο είναι εικόνες είναι τρισδιάστατες. Ένα ολόγραμμα μπορεί να έχει κίνηση και να είναι στερεοσκοπικό.

Τα πλεονεκτήματα ενός ολογράμματος αυξημένης ασφάλειας:

Για την εκτύπωση πλαστικών καρτών ταυτοτήτων, διπλωμάτων οδήγησης κ.ά., είναι διαθέσιμα στην αγορά διάφορα μοντέλα εκτυπωτών πλαστικών καρτών που καλύπτουν μία ευρεία γκάμα αναγκών, προσφέροντας διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. 

Ένα από τα πλέον καινοτόμα και αξιόπιστα μοντέλα είναι ο εκτυπωτής πλαστικών καρτών της HID Global FARGO HDP6600 τεχνολογίας retransfer.

Ο HDP6600 είναι ιδανικός για οργανισμούς και επιχειρήσεις που έχουν την ανάγκη να εκδίδουν ασφαλείς και ποιοτικές ID κάρτες υψηλής ευκρίνειας, σε τακτική βάση. Αποτελεί μια οικονομικά αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον και αξιόπιστη λύση και παρέχει τη δυνατότητα εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης στα 600 dpi που εξασφαλίζει ανώτερη ποιότητα εικόνας και στοιχείων.

Σχεδιασμένος για να καλύψει τις ανάγκες οργανισμών και επιχειρήσεων με γνώμονα το κόστος και την αποδοτικότητα, ο HDP6600 τυπώνει κάρτες αξιοποιώντας  την καινοτόμο τεχνολογία εκτύπωσης  re-transfer της HID Global ― συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους των υλικών πλαστικοποίησης υψηλού όγκου έως και 40%.

Ο HDP6600 διαθέτει επίσης την τεχνολογία iON™ , η οποία επιτρέπει στη μονάδα να φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκτύπωσης και πλαστικοποίησης.

Με τον ενσωματωμένο έξυπνο έλεγχο θερμοκρασίας, ο HDP6600 έχει πιστοποιηθεί με το GreenCircle®, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με αντίστοιχα συστήματα εκτύπωσης καρτών και πλαστικοποίησης. Αυτό παρέχει απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση και μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για μεγαλύτερα έργα.

Ο HID FARGO HDP6600 προσφέρει:

Ο  HID FARGO HDP6600 υποστηρίζει πολλές επιλογές κωδικοποίησης καρτών με διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας, με δυνατότητα αναβάθμισης. Γρήγορος, καινοτόμος, πλούσιος σε χαρακτηριστικά και αξιόπιστος ― ο HID FARGO HDP6600 θέτει νέα στάνταρ στην εκτύπωση πλαστικών καρτών με υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google