Μειώστε την κατανάλωση και αυξήστε τα κέρδη του ξενοδοχείου σας

23-09-16 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Seminar for hoteliers in Santorini

"Η ενέργεια έχει γίνει μια σημαντική δαπάνη για το ξενοδοχείο μου. Θα ήθελα να μειώσω το κόστος, αλλά όχι εις βάρος της άνεσης των πελατών μου."  Αυτή είναι μια κοινή σκέψη των ξενοδόχων, στην Ελλάδα.

Πώς είναι δυνατόν όμως, να μειωθεί η κατανάλωση στο ξενοδοχείο και ταυτόχρονα να προσφέρετε μεγαλύτερη άνεση στους πελάτες σας, ανεβάζοντας την κερδοφορία σας;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα δοθεί στις 14 Οκτωβρίου, στην Ημερίδα μας στην Σαντορίνη, με  τίτλο "make your hotel greener: Μειώστε την κατανάλωση και αυξήστε τα κέρδη σας".

Η παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί από τον Cristian Rossato, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Rossato Group, η οποία επί 40 συναπτά έτη, ειδικεύεται στις λύσεις για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. 

Τα Ξενοδοχεία μας, καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας: τελευταίες μελέτες δείχνουν, ότι η θέρμανση και ο κλιματισμός των ξενοδοχείων, είναι το 50% της συνολικής κατανάλωσης της ενέργειας, στην Ελλάδα. Ομοίως, στις μελέτες αυτές αποτυπώνεται ότι 360-780 λίτρα/ημέρα, είναι η κατανάλωση του νερού για κάθε δωμάτιο. Ως εκ τούτου, οι επενδύσεις σε πιο αποδοτική χρήση της ενέργειας, μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές μειώσεις της κατανάλωσης, με συνέπεια το χαμηλό λειτουργικό κόστος.  

Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου μπορεί να είναι απρόθυμος να επενδύσει στην ενεργειακή απόδοση, γιατί το βλέπει ακριβό. Είναι όμως δυνατόν, να επενδύσει βήμα-βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση. Με απλές και οικονομικές παρεμβάσεις, το ξενοδοχείο μπορεί να αρχίσει να εξοικονομεί, μέχρι  και 50%. Αρκετές τέτοιες προτάσεις, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας μας.  

Σε ένα δεύτερο στάδιο, ο ξενοδόχος μπορεί να αρχίσει να εκμεταλλεύεται τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ένα ηλιακό σύστημα για παράδειγμα,  είναι μια έξυπνη λύση, ιδίως στην Ελλάδα, όπου η ακτινοβολία του ήλιου είναι άφθονη, αρκετούς μήνες το χρόνο. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες, όπως οι αντλίες θερμότητες, σε συνδυασμό με μια επιτοίχια θέρμανση, για παράδειγμα.  

Η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, σημαίνει για τους ξενοδόχους:

Τέλος,  αλλά εξ ίσου σημαντικό, επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι Έλληνες ξενοδόχοι, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας, τη στιγμή που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία!

Save the date: 14 Οκτωβρίου, στο κέντρο Πολιτισμού Πύργος, Σαντορίνη.

Δήλωσε συμμετοχή!

Στο τέλος της Ημερίδας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ξενοδοχείο Voreina Gallery Suites, το οποίο διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα Rossato, για ζεστό νερό χρήσης και θέρμανση στις πισίνες.

 

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη