Ξενοδοχεία: Η ασφάλεια του ανελκυστήρα "ανεβάζει" την ποιότητα

29-06-16 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Ζουρίδης,

Προϊστάμενος Τομέα Ανελκυστήρων & Ανυψωτικών Μηχανημάτων TÜV AUSTRIA HELLAS

Οι ανελκυστήρες αποτελούν σημαντικό τμήμα του πάγιου εξοπλισμού, που συμβάλει στον καθορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης. Πρόκειται για το μέσο που επιτρέπει τόσο την ευχερή όσο και την αποδοτική μετακίνηση πελατών και προσωπικού, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Ενώ για το χρήστη ο ανελκυστήρας είναι μόνο αυτό που φαίνεται, δηλαδή ο θάλαμος και τα χειριστήρια κλήσεων, πρέπει να τονιστεί ότι η αξιόπιστη λειτουργία του βασίζεται σε διασυνδεδεμένα υποσυστήματα διαφορετικών τεχνολογιών, που εργάζονται στο παρασκήνιο και τον καθιστούν ένα πολύπλοκο μηχάνημα.

Η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τους εν δυνάμει κινδύνους, που κρύβει η χρήση των ανελκυστήρων, και με σκοπό να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, έχει θεσπίσει σχετική νομοθεσία, που διέπει την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων.

Στο πλαίσιο αυτής της νομοθεσίας επιβάλλεται στους διαχειριστές / ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων ανελκυστήρων η υποχρέωση να μεριμνούν για τον περιοδικό έλεγχο και την αντίστοιχη πιστοποίηση του ανελκυστήρα από αναγνωρισμένο φορέα ελέγχου.

Ο περιοδικός έλεγχος αφορά στην επιθεώρηση και στις λειτουργικές δοκιμές των συστημάτων ασφαλείας των ανελκυστήρων, που σε περίπτωση επιτυχών αποτελεσμάτων οδηγεί στην έκδοση πιστοποιητικού περιοδικού ελέγχου και επαναλαμβάνεται σε χρονικά διαστήματα που ορίζονται από τη νομοθεσία.

Η αξία του περιοδικού ελέγχου για την επιχείρηση σας συνοπτικά:

Γιατί να αναθέσετε τον έλεγχο των ανελκυστήρων σας στην TÜV AUSTRIA HELLAS:

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της TÜV AUSTRIA HELLAS που σχετίζονται με τον έλεγχο και την πιστοποίηση ανελκυστήρων  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.tuvaustriahellas.gr ή επικοινωνώντας με τον Τομέα Ανελκυστήρων & Ανυψωτικών Μηχανημάτων της TÜV AUSTRIA HELLAS (τηλ.: 210 52 25 888).

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων