Ξενοδοχεία: Μήπως η Παροχή Ζεστού Νερού ζεματάει και την τσέπη του Ξενοδόχου;

29-02-16 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Την πιο συμφέρουσα και αξιόπιστη λύση αναζητούν οι ξενοδόχοι όλης της χώρας για να καταργήσουν το πετρέλαιο και να μειώσουν τις δαπάνες ζεστού νερού 35-60%.

Για το σκοπό αυτό πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει οικονομικότερο σύστημα από τις αντλίες θερμότητας και δεν υπάρχει ξενοδόχος που δεν θέλει να μειώσει τα έξοδα του.

Βασικά ερωτήματα που ένας ξενοδόχος αναζητά λύσεις :

Στα ερωτήματα αυτά τις απαντήσεις τις έχει η ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ και οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta. Η Climaveneta εξειδικεύεται στα ξενοδοχεία. Οι αντλίες θερμότητας της είναι ειδικά σχεδιασμένες για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Η Climaveneta διαθέτει ειδική σειρά όπου με ένα μηχάνημα μπορεί να καλύψει όλες  τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Τι είναι όμως οι αντλίες θερμότητας για ζεστά νερά;

Είναι ειδικά μηχανήματα που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για να παράγουν ζεστά νερά χρήσης υψηλής θερμοκρασίας καθώς και θέρμανση πισίνας και Jacuzzi προσφέροντας οικονομία της τάξης του 50%.

Οι ειδικές αυτές αντλίες θερμότητας τοποθετούνται σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου και συνδέονται με το τυχόν υφιστάμενο boiler, παρέχοντας αυτές πλέον το απαιτούμενο θερμό νερό. Δεν απαιτείται καμία άλλη επέμβαση ή αλλαγή στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων για να θερμάνουν νερό χρήσης για τα δωμάτια, την κουζίνα, τα πλυντήρια, για γενική καθαριότητα, για κοινόχρηστα μπάνια.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν το 100% των αναγκών σε ζεστά νερά, ανεξάρτητα εάν είναι πρωί ή βράδυ, χειμώνας ή καλοκαίρι. Αυτά ισχύουν για κάθε μέγεθος του ξενοδοχείου, από 5 έως 500 δωμάτια και ανεξάρτητα από τη θέση του.

Οι ξενοδόχοι που θα επενδύσουν σε μία αντλία θερμότητας θα αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μετατρέποντας την «πληγή» εξόδων σε καθαρά κέρδη του ξενοδοχείου τους. Τα χρήματα που θα εξοικονομούν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αντλίας θερμότητας, μπορούν να τα επενδύσουν σε επέκταση της μονάδας τους ή σε βελτίωση των τιμολογίων τους, περνώντας έτσι μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Στην περίπτωση ύπαρξης πισίνας, η εγκατάσταση μίας αντλίας θερμότητας μπορεί να την μετατρέψει σε θερμαινόμενη και να συντελέσει στην επέκταση της σεζόν και στους φθινοπωρινούς μήνες για τη μονάδα, ανεβάζοντας και πάλι την ανταγωνιστικότητα της.

Και όλα αυτά, απλά & γρήγορα

Δείτε περισσότερα στοιχεία και παραδείγματα ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν αντλίες θερμότητας Climaveneta, εδώ.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες