Γαλλία: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τη συμφωνία Airbnb- Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων

22-11-19 | AIRBNB

Μεγεθύνονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία για τη πρόσφατη συνεργασία της Airbnb με την Παγκόσμια Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, IOC. Μετά τις αντιδράσεις του δήμου του Παρισιού και δήλωσή του οτι θα κρατήσει σκληρή στάση στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην πόλη δεδομένων των προβλημάτων που δημιουργούν, η Ένωση Ξενοδόχων που εκπροσωπεί τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Παρισιού, Union des Métiers et des Industries de l’Hotellerie (UMIH), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία θεωρεί την εξέλιξη αυτή προσβλητική για τον κλάδο των ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης, Roland Héguy, σε ανάρτησή του στο twitter, αποκάλεσε τη συμφωνία προσβλητική για τους επαγγελματίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας δηλώνοντας οτι ο οργανισμός εξεπλάγη.

Υπενθυμίζεται οτι η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος του Εθνικού Ομίλου Ξενοδοχειακών Αλυσίδων (CNG), Jean-Virgile Crance και ο προεδρος του τμήματος Ξενοδοχείων της UMIH, Laurent Duc, αποκάλεσαν τη συμφωνία άκαιρη και δήλωσαν οτι είναι εξωφρενικό να γίνει η Airbnb συνεργάτης της IOC ενώ προκαλεί απορρίθμηση σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Duc αναφέρει ότι τα μέλη της UMIH έχουν ήδη διασφαλίσει 40.000 δωμάτια για τους αθλητές και τους θεατές της διοργάνωσης, αποκαλώντας τη συνεργασία με την Airbnb ανούσια. 

Μάλιστα, η UMIH γνωστοποίησε οτι αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συναντήσεις για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι οτι κατά την 9ετή συνεργασία της Airbnb με την Επιτροπή, η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων θα έχει σημαντικές δυνατότητες διαφήμισης στις πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν διοργανώσεις.

Εκφράζονται φόβοι ότι αυτό θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Airbnb με τον δήμο Παρισιού, ο οποίος αναλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων λόγω προβλημάτων που άπτονται της αύξησης του κόστους ενοικίων, της έλλειψης προσιτής στέγασης για τους κατοίκους και της φοροδιαφυγής.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων