Δήμαρχος Παρισιού: Προειδοποίηση στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων για τη συμφωνία με την Airbnb

21-11-19 | AIRBNB

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, προειδοποιεί την Παγκόσμια Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (IOC) για τους κινδύνους που συνεπάγεται η συνεργασία της με την Airbnb ως σπόνσορα, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Thomas Bach, η δήμαρχος αναφέρεται σε κινδύνους και συνέπειες που θα έχει η συνεργασία αυτή με την πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων, γνωστοποιώντας την απόφασή της να ενισχύσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις πλατφόρμες αυτές και εάν χρειαστεί να τις απαγορεύσει σε ορισμένες περιοχές του Παρισιού.

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν δεχθεί μεγάλη κριτική λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν στην αγορά στέγασης σε μεγάλες πόλεις. Σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, όπως και στο Παρίσι, οι καταχωρήσεις σπιτιών απαιτείται να φέρουν αριθμό μητρώου και υπάρχει όριο ενοικίασης 120 ημερών το χρόνο.

Η συνεργασία της Airbnb με την Παγκόσμια Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ως σπόνσορα των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η πλατφόρμα επιδιώκει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, με στόχο αυτό να γίνει το 2020.

Ο σύμβουλος στέγασης του δημάρχου Παρισιού, Ian Brossat, κράτησε πιο σκληρή στάση σε δηλώσεις του, γράφοντας στο Twitter ότι η επιλογή αυτή (της συνεργασίας Airbnb και IOC) είναι εντελώς ανεύθυνση όσον αφορά τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η Airbnb στις πόλεις μας.

Η Airbnb πλέον φιγουράρει δίπλα σε κορυφαίους σπόνσορες των Ολυμπιακών Αγώνων όπως η Coca-Cola και η κινεζική Alibaba. Η γερμανική Allianz θα αποτελέσει επίσης σπόνσορα ίδιου επιπέδου αλλά μετά το 2021.

Η Airbnb έχει δεσμευθεί μέχρι στιγμή για 5 διοργανώσεις (Τόκιο 2020, Παρίσι 2024, Λος Άντζελες 2028, Πεκίνο 2022, Milan-Cortina 2026).

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά