Airbnb: Περιορισμοί στα πάρτι σε σπίτια μετά την αιματηρή επίθεση σε πάρτι στην Καλιφόρνια

04-11-19 | AIRBNB

H Airbnb αποφάσισε να περιορίσει τις καταχωρήσεις σπιτιών που προσφέρονται για πάρτι μετά από περιστατικό πυροβολισμών σε πάρτι για το Χάλοουιν που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων στην Orinda της Καλιφόρνια.

Το πάρτι με 100 προσκεκλημένους είχε χαρακτηριστεί ως οικογενειακή συνάντηση 12 ατόμων στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας DJ που προσελήφθη για τις ανάγκες του πάρτι.

Στη συνέχεια, από το twitter, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών. 

Όπως αναφέρει ο κ. Chesky, από σήμερα, απαγορεύονται τα «party houses» και ενισχύονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση πάρτι χωρίς εξουσιοδότησης και της κακής συμπεριφοράς ιδιοκτητών και ενοικιαστών, όπως συμπεριφορές που οδηγούν σε τραγικά γεγονότα σαν αυτό στην Καλιφόρνια.

Επικεφαλής της εφαρμογής των νέων κανόνων, οι οποίοι θα εφαρμοσθούν μέσα στο επόμενο 10ήμερο, θα είναι η Margaret Richardson.

Ήδη στο Σαν Φρανσίσκο έχουν απαγορευτεί τα πάρτι.

Προβλέπεται η διεύρυνση επιτήρησης για κρατήσεις με υψηλό ρίσκο, οι οποίες σηματοδοτούνται από τεχνολογίες εντοπισμού της Airbnb. Δεύτερον, δημιουργείται ομάδα άμεσης επέμβασης που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα «party house». Τρίτον, θα λαμβάνονται άμεσες ενέργειες εναντίον των χρηστών που παραβιάζουν τις πολιτικές αυτές, μέχρι και τη διαγραφή τους από την πλατφόρμα.

Ακόμη η αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις υπόπτων για τους θανάτους στην Καλιφόρνια. Το σπίτι έχει απομακρυνθεί από την πλατφόρμα και ο επισκέπτης που το ενοικίασε έχει διαγραφεί μόνιμα από αυτήν. 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο