Αυστηρά όρια στην Airbnb θέτει η Μαδρίτη

01-04-19 | AIRBNB

Αυστηρούς όρους στην αγορά της τουριστικής μίσθωσης σπιτιών στη Μαδρίτη αναμένεται να επιβάλλει το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, η διάθεση σπιτιών για τουριστική μίσθωση θα περιορίζεται σε 90 ημέρες το χρόνο, με ένα χάρτη τριών ζωνών στην πόλη, που καλύπτουν, κυρίως, το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όποιος ιδιοκτήτης θέλει να νοικιάζει το διαμέρισμα πέραν των 90 ημερών θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Θα τεθούν επίσης προϋποθέσεις, όπως να υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και ασανσέρ από αυτή που χρησιμοποιούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, κάτι που αυτομάτως θα θέσει τουλάχιστον 10.000 διαμερίσματα εκτός της δυνατότητας τουριστικής μίσθωσης.

Υπενθυμίζεται ότι και στη χώρα μας εκκρεμεί η κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ως διάρκεια τουριστικής μίσθωσης των σπιτιών τις 90 ημέρες το χρόνο.

Η επί του παρόντος χωρίς περιορισμούς μίσθωση σιτιών στους τουρίστες δημιουργεί ήδη κοινωνικό πρόβλημα στην Αθήνα, καθώς στις περιοχές του κέντρου που έχουν πρόσβαση με το μετρό βγαίνουν πλέον ελάχιστα ενοικιαστήρια σπιτιών. Ο περιορισμός κατοικιών για στέγαση ωθεί ήδη τις τιμές ενοικίασης στα ύψη τουλάχιστον στα προάστια, βόρεια και νότια (σε επίπεδα υψηλότερα προ της κρίσης...), με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου να δούμε και στην Αθήνα αντιδράσεις κατά των τουριστών, όπως έχει συμβεί σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός