Ανύπαρκτα διαμερίσματα στην Airbnb!

21-02-19 | AIRBNB

Ένα άκρως τρωτό τμήμα της Airbnb φέρνει στο φως η ιδέα ενός άνδρα να κατασκευάσει μια εφαρμογή η οποία δημιουργεί ψευδείς καταχωρήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στην Airbnb, με αρκετά πειστική παρουσίαση που μπορεί να ξεγελάσει τους ταξιδιώτες.

Η ιστοσελίδα που κατασκεύασε ο Christopher Schmidt, με τίτλο «This Airbnb Does Not Exist» αποτέλεσε ένα πείραμα που δείχνει οτι οποιοσδήποτε μπορεί δυνητικά να ξεγελάσει ανυποψίαστους ταξιδιώτες, προσφέροντας μέσω της πλατφόρμας ιδανικά καταλύματα με φωτογραφίες και περιγραφές που δημιουργούνται με αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη διαδικασία εκμάθησης παρουσιάζοντας πειστικές καταχωρήσεις διαμερισμάτων που χρειάζονται μεγάλη παρατηρητικότητα για να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους.

Ο Christopher Schmidt εμπνεύστηκε από τη σελίδα «This Person Does Not Exist», η οποία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και χρησιμοποιεί ένα ουδέτερο δίκτυο για να δημιουργεί φωτογραφίες ανύπαρκτων ανθρώπων.

Ο ίδιος «εκπαίδευσε» το μηχανισμό της σελίδας του χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων από εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων, ενώ η αυτοματοποιημένη δημιουργία κειμένου περιγραφής τους προήλθε από πραγματικό περιεχόμενο καταχωρήσεων στην  Airbnb. Αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν να προσφέρονται ανύπαρκτα διαμερίσματα με περιγραφή και φωτογραφίες των χώρων τους, εξαπατώντας τους χρήστες της πλατφόρμας.

Μάλιστα, ο Schmidt είχε μικρή μόνο εμπειρία από διαδικασίες αυτοματοποιημένης δημιουργίας περιεχόμενου. Ωστόσο, η ενασχόλησή του με παρόμοια πρότζεκτ τον ώθησε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα του.

Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτό σηβμαίνει οτι οποιοσδήποτε διαθέτει ελεύθερο χρόνο μπορεί να δημιουργήσει κάτι τόσο πειστικό. Ενώ τμήματα των καταχωρήσεων μπορεί να εμφανίζουν κενά, το τελικό αποτέλεσμα λειτουργεί, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»