152% αύξηση στις καταχωρήσεις ξενοδοχείων στην Airbnb

01-02-19 | AIRBNB

Υπεριπλάσια αύξηση καταγράφεται στις καταχωρήσεις ξενοδοχειακών δωματίων στην Airbnb σε παγκόσμιο επίπεδο το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται σε υπόμνημα της πλατφόρμας προς «ενδιαφερόμενους συνεργάτες» της.

Η αύξηση, σύμφωνα με την Airbnb, διαμορφώνεται στο +152% και αφορά δωμάτια μπουτίκ ξενοδοχείων, B&B και άλλα καταλύματα όπως χόστελ και resort.

Η Airbnb έκανε επισήμως «άνοιγμα» στον ξενοδοχειακό κλάδο πριν ένα χρόνο, διευκολύνοντας τις καταχωρήσεις στις σελίδες της μπουτικ ξενοδοχείων και B&B σε όλο τον κόσμο.

Ένα χρόνο μετά, η μεγαλύτερη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στον κόσμο δηλώνει ότι η αύξηση των ξενοδοχείων στις σελίδες της αναβαθμίζουν την προσφορά της καθώς οι ταξιδιώτες που τη χρησιμοποιούν για κράτηση ξενοδοχείου επέστρεφαν στην πλατφόρμα δοκιμάζοντας νέους τρόπους ταξιδίων. 

Σύμφωνα με το υπόμνημα της Airbnb, σχεδόν το 90% των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την πλατφόρμα για κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο, επέστρεψαν σε αυτή και έκαναν κράτηση σπιτιού για το επόμενο ταξίδι τους.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής του μεγαλύτερου δικτύου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων της Αυστραλίας, Quest, Paul Constantinou, τάχθηκε υπέρ της Airbnb ως κανάλι διανομής ξενοδοχειακών κρατήσεων. Την Airbnb στηρίζουν όμως και ξενοδόχοι, όπως η αλυσίδα 8Hotels.

Η αξία της αποτιμάται σε 31 δισ. δολάρια, έναντι 39 δισ. δολαρίων που είναι η αξία του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού ομίλου στον κόσμο, Marriott.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα