Προειδοποίηση Κομισιόν προς Βρυξέλλες να χαλαρώσει τους κανόνες για την Airbnb

24-01-19 | AIRBNB

Η πόλη των Βρυξελλών μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο για τους αυστηρούς κανόνες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι οι κανόνες αυτοί είναι δυσανάλογοι, σε μια κίνηση που χαιρετίστηκε από την αμερικανική εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb.

Όπως αναφέρει το Reuters, πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέτρα για τη ρύθμιση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων και πλατφορμών όπως η Airbnb προκειμένου να αποθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες να προτιμούν τις βραχυπρόθεσμες από τις μακροπρόθεσμες μισθώσεις.

Οι ρυθμιστικές αρχές, από την άλλη πλευρά, θέλουν να επιτύχουν ισορροπία μεταξύ της προώθησης της οικονομίας διαμοιρασμού και της διατήρησης της ακεραιότητας των τοπικών κοινοτήτων.

Οι κανόνες που επιβάλλει η βελγική πρωτεύουσα δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε επαγγελματικές ή ιδιωτικές μισθώσεις, μεγάλα ξενοδοχεία, μικρά διαμερίσματα με πρωινό και ιδιωτική ενοικίαση δωματίων, ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ.

"Το βελγικό κανονιστικό πλαίσιο επιβάλλει δυσανάλογες απαιτήσεις που δεν είναι συμβατές με την Οδηγία για τις Υπηρεσίες", ανέφερε η Επιτροπή. Είπε ότι ένα απλό κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης για τους φορείς παροχής καταλύματος θα αρκούσε.

Απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στις βελγικές αρχές, το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικαστική δίωξη και πρόστιμα.

Η Airbnb, η οποία έχει περισσότερες από 1.000 εγγραφές στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η πόλη πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων περιοχών του Βελγίου που έχουν σαφείς κανόνες.

«Τόσο η Φλάνδρα όσο και η Βαλλονία υιοθέτησαν προοδευτικούς και απλούς κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση των κατοικιών, ενώ οι οικοδεσπότες στις Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν σήμερα μια συγκεχυμένη και επαχθή διοικητική διαδικασία, που δεν ταιριάζει με τον τρόπο που οι άνθρωποι μοιράζονται τα σπίτια τους στις σύγχρονες Βρυξέλλες» αναφέρει η εταιρεία.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι