Δικαστική νίκη της Airbnb στη Ν.Υόρκη: Όχι στα προσωπικά δεδομένα των ενοικιαστών!

04-01-19 | AIRBNB

Μια σημαντική δικαστική απόφαση για την Airbnb  εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Ο Δήμος Ν.Υόρκης είχε λάβει απόφαση, που θα τίθενταν σε εφαρμογή τον άλλο μήνα, σύμφωνα με την οποία η Airbnb όφειλε να δίνει ακριβή δεδομένα των πελατών και τις πλήρεις διευθύνσεις κάθε ακινήτου που νοικιάζεται μέσω της πλατφόρμας της.

Όμως, ο δικαστής Paul A. Engelmayer έκρινε ότι η απαίτηση αυτή είναι υπερβολική και παραβιάζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Με την απόφασή του αναστέλει την εφαρμογή της.

Η Airbnb χαρακτήρισε "τεράστια νίκη" για την ίδια και τους χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων στη Νέα Υόρκη, που κινδυνεύουν από "παράνομη επιτήρηση", όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο της Νέας Υόρκης, ένα ολόκληρο διαμέρισμα μπορεί να ενοικιαστεί μόνο για τουλάχιστον 30 ημέρες και όχι για λίγες ημέρες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio, με τα στοιχεία που ζητούσε ήθελε να εμποδίσει τους ιδιοκτήτες να δημιουργούν de facto ξενοδοχεία, κάτι που είναι άδικο και παράνομο, όπως τόνισε.

Ο δικαστής σημείωσε ότι ο Δήμος της Νέας Υόρκης ζητεί από τους οικοδεσπότες, μέσω της Airbnb, στοιχεία για την ταυτότητα των πελατών τους και συνήθως οι ιδιοκτήτες ανταποκρίνονται. Η πόλη μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό.

διαβάστε ακόμα

Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;
Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών