Airbnb | Στενεύουν τα περιθώρια ανάπτυξης σε Ευρώπη και ΗΠΑ

26-11-18 | AIRBNB

Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία της, η Airbnb έχει αγγίξει τα ανώτατα όρια ανάπτυξης στις περισσότερες ώριμες αγορές της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με έρευνα της Morgan Stanley (διεξήχθη σε δείγμα 4.000 καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ην. Βασίλειο και τη Γερμανία), η οποία διερεύνησε τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Booking και Expedia στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, το ποσοστό των ατόμων που έχουν χρησιμοποιήσει την Airbnb το τελευταίο 12μηνο (έως και τον Οκτώβριο του 2018) έχει αυξηθεί μόλις κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας στο 27%.

Μέχρι το 2017, η αύξηση κυμαινόταν σε 3 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 8% το 2016.

Η επιβράδυνση αυτή, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οφείλεται σε τρεις λόγους, στην αναγνωρισιμότητα του brand η οποία έφθασε στην κορυφή στις περιοχές που εξετάσθηκαν (86%), σε ζητήματα ιδιωτικότητας, νομιμότητας και ασφάλειας και, τέλος, στον ανταγωνισμό από online τουριστικά γραφεία όπως η Booking και η Expedia. Το 59% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν online τουριστικό γραφείο για ταξιδιωτική κράτηση, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής σε ξενοδοχείο και σε εναλλακτικό κατάλυμα.

Το 47% αντικατέστησε το ξενοδοχείο με σπίτι της Airbnb

Η Airbnb συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον ξενοδοχειακό κλάδο: το 47% των ερωτηθέντων αντικατέστησαν το ξενοδοχείο με κατάλυμα της Airbnb το 2018. Eπίσης, σε γενικές γραμμές χρησιμοποιούν τα online τουριστικά γραφεία και την Airbnb για την επιλογή βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ωστόσο, η έρευνα επισημαίνει οτι οι διαχωριστικές γραμμές θα εξαφανισθούν στο μέλλον, καθώς οι καταναλωτές τείνουν να προτιμούν ιστοσελίδες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη γκάμα ξενοδοχείων και εναλλακτικών καταλυμάτων. 

Η Booking έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη στις κρατήσεις διαμερισμάτων σε σχέση με την αύξηση κρατήσεων ξενοδοχείων στην Airbnb. 

Η Airbnb συναντά μεγάλα προσχώματα σε μεγάλες πόλεις οι οποίες λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τις παράνομες μισθώσεις σπιτιών.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, το 2019 η Airbnb αναμένεται να καταγράψει 150 εκατ. διανυκτερεύσεις στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ην. Βασίελιο και τη Γερμανία. Το 2018, ο όμιλος, με παρουσία σε 191 χώρες, θα φθάσει τις 140 εκατ. διανυκτερεύσεις και στόχος του είναι 1 δισ. χρηστών ετησίως μέχρι το 2028.

διαβάστε ακόμα

Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP