Airbnb: Τα 9 πιο εμπνευσμένα σπίτια για τους λάτρεις των τεχνών

15-11-18 | AIRBNB

Διευρύνεται διαρκώς η κοινότητα καλλιτεχνών που ασχολείται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις δηλώνοντας ότι τα εισοδήματα από την Airbnb τους βοηθούν να έχουν καλούς όρους διαβίωσης και να συνεχίσουν να ακολουθούν το πάθος τους για τις τέχνες.

Ένας στους 10 εκμισθωτές σπιτιών στην Airbnb αυτοπροσδιορίζεται ως καλλιτέχνης και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς έχουν διαμορφώσει τα σπίτια τους με καλλιτεχνικές επιρροές.

Η Airbnb αναδεικνύει 9 από τα 5.000 σπίτια της με διακόσμηση αλλά και δημιουργικούς χώρους που παραπέμπουν στις τέχνες, τα οποία μπορούν να εμπνεύσουν τους ταξιδιώτες για διακοπές με επίκεντρο τις τέχνες.

1. Cotswold Artist’s Studio, Αγγλία

Κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα. Αυτό το πέτρινο αρχοντικό με μία κρεβατοκάμαρα διαθέτει στούντιο ζωγραφικής. Το σπίτι διαθέτει αρχαίες ξύλινες οροφές και δάπεδα και ο φωτισμός είναι ιδανικός για να δημιουργήσετε το δικό σας έργο τέχνης. Στο στούντιο, μπορείτε να εμπνευστείτε δημιουργικά από τη συλλογή έργων τέχνης του ιδιοκτήτη.

2. Artist Hideaway στο Chianti, Τοσκάνη

Αυτή η αγροικία δύο υπνοδωματίων έχει εκπληκτική θέα σε αμπελώνες και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον κήπο με ελαιόδεντρα, ιδανικό περιβάλλον για ζωγραφική. Εάν προτιμάτε τη συγγραφή, στο υπνοδωμάτιο βρίσκεται γραφομηχανή με θέα σε καταπράσινο κήπο με τριαντάφυλλα. 

3. The Artist Studio στο Kelvingrove Park, Γλασκόβη

Μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από την πόλη Kelvingrove, αυτό το διαμέρισμα, με ένα υπνοδωμάτιο, είναι το όνειρο του καλλιτέχνη. Το σπίτι έχει θέα στο πάρκο Kelvingrove. Τα ψηλά του ταβάνια, τα εσωτερικά τζάκια και η μποέμ ατμόσφαιρα είναι βέβαιο ότι θα σας εμπνεύσουν.

4. Artist Loft Floating Above the Jungle, Μπαλί

Αυτή η τροπική και φιλόξενη σοφίτα, με μια κρεβατοκάμαρα, διαθέτει μεγάλο χώρο εργασίας για όλους τους τύπους δημιουργών, με μεγάλα τραπέζια και δωμάτιο γιόγκα. Όσοι επιθυμούν συνεργασία σε καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να βρουν καλλιτέχνες στον κάτω όροφο και να εργαστούν στο κυρίως στούντιο, πάνω από ατελείωτα πεδία ρυζιού.

5. Quiet, Green Artist Apartment στο Central Location, Νέο Δελχί

Αντλήστε αυθεντική έμπνευση από τους ιδιοκτήτες, την Radha και τον σύζυγό της Johan, που ασχολούνται με την παραγωγή χαρτιού και τη βιβλιοδεσία. Προσφέρονται ακόμα μαθήματα μαγειρικής από τον εσωτερικό σεφ Savtri καθώς και εργαστήριο κοσμημάτων από τη θεία της Radha η οποία ζει σε κοντινή απόσταση.

6. Casa de las Flores, Μεξικό

Περιγράφεται απο τους επισκέπτες ως έργο τέχνης. Διαθέτει 3 κρεβατοκάμαρες και παραπέμπει στην αυθεντική μεξικανική φιλοξενία με πολλούς δημιουργικούς χώρους που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Στο τρίτο επίπεδο, οι επισκέπτες μπορούν να ζωγραφίζουν και να γράφουν με θέα σε κήπο. Ο ιδιωτικός κήπος διαθέτει κεραμικά γλυπτά, λουλούδια και συντριβάνι.

7. Artist House Close to the Beach, Μεξικό

Αυτή η σύγχρονη και πολύχρωμη βίλα βρίσκεται κοντά στην παραλία και διαθέτει τραπέζι για καλλιτέχνες στο σαλόνι. Οι επισκέπτες της μπορούν επίσης να επιδοθούν σε παρατήρηση πτηνών ή να εμπνευσθούν από τη θέα της ζούγκλας.

8. Local Charm/Creative Style, Πόρτλαντ, Όρεγκον

Βρίσκεται στην καρδιά του Πόρτλαντ και συνδυάζει το νέο με το παλιό. Οι ιδιοκτήτες, Felicity και Michael υποδέχονται τους επισκέπτες του καλλιτεχνικού τους στούντιο και τους παρουσιάζουν έργα τέχνης τοπικών καλλιτεχνών για να εμπνευσθούν.

9. Live in Art Studio, Ν. Μεξικό

Αυτό το μεγάλο στούντιο, με τα ψηλά ταβάνια και το φυσικό φωτισμό, προσφέρει έμπνευση στους επισκέπτες από τη θέα προς τα Sangre de Cristo Mountains. Με πολλές επίπεδες επιφάνειες, άδειους τοίχους όπου μπορούν να κρεμάσουν καμβάδες, οι επισκέπτες μπορούν να κεντρίσουν την περίεργειά τους και να δημιουργήσουν με πανέμορφη θέα και άγρια ζωή λίγα μέτρα μακριά από το στούντιο.

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή