Μεγαλύτερη διαφάνεια στις χρεώσεις της Airbnb ζητεί η ΕΕ

21-09-18 | AIRBNB

Mε τις απαιτήσεις των καταναλωτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγκάζεται να συμμορφωθεί η Airbnb μέχρι τα τέλη του 2018.

Η εταιρία θα χρειαστεί, μεταξύ άλλων, να αλλάξει τους όρους και προϋποθέσεις της και να βελτιώσεις την παρουσίαση των τιμών, προβάλλοντας το συνολικό κόστος κράτησης, συμπεριλαμβανομένων των επιπλέον χρεώσεων όπως υπηρεσιών και καθαριότητας.

Επίσης, η πλατφόρμα έχει δεσμευθεί να παρουσιάζει ξεκάθαρη ένδειξη για το αν η προσφορά σπιτιού προέρχεται από ιδιώτη ή από επαγγελματία, καθώς η προστασία καταναλωτή διαφέρει στις 2 αυτές περιπτώσεις.

Οι online υπηρεσίες έχουν φέρει την επανάσταση στα ταξίδια, στη διαμονή και στην εμπειρία διακοπών, όμως πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες και να αναλαμβάνουν την ευθύνη σε περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, τονίζει η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, κ. Věra Jourová.

Συγχαίρω τη διάθεση της Airbnb να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές ώστε να διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια και κατανόηση σε σχέση με το κόστος που καλείται να καλύψει ο καταναλωτής, δήλωσε.

Εκπρόσωπος της Airbnb επισημαίνει ότι η πλατφόρμα αποτελεί μια κοινότητα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και η διαφάνεια αποτελεί βασικό στοιχείο της σε αυτό το επίπεδο. Οι επισκέπτες πάντα ήταν ενήμεροι για όλες τις χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και χρεώσεων υπηρεσιών, πριν την κράτηση, δήλωσε.

Η κ. Jourová κάλεσε την Airbnb αλλά και το Facebook να προτείνουν επιπλέον αλλαγές μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή και το Δίκτυο Προστασίας Καταναλωτών της ΕΕ, με στόχο να εφαρμοσθούν πλήρως το Δεκέμβριο.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google