Η Airbnb απαντά στο Παρίσι: Ψηφοθηρική η πρόταση απαγόρευσης των μισθώσεων

14-09-18 | AIRBNB

Η Airbnb αντεπιτίθεται στην πρόταση του αντιδημάρχου του Παρισιού για πλήρη απαγόρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε κεντρικές ζώνες της πρωτεύουσας, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι ψηφοθηρική και πολιτικά λανθασμένη καθώς η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον προορισμό.

Διαβάστε ακόμα: Το Παρίσι εξετάζει την απαγόρευση μισθώσεων Airbnb στο κέντρο της πόλης

Ο επικεφαλής πολιτικής της Airbnb, Chris Lehane, μιλώντας σε συνέδριο στο Κέιπ Τάουν, δήλωσε ότι από έρευνες αποδεικνύεται ότι η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Γαλλία και ιδιαίτερα στο Παρίσι. 

Για ένα ζήτημα που απασχολεί το 20% των ανθρώπων που σε υποστηρίζουν και το 80% των ανθρώπων που βρίσκονται απέναντί σου, η θέση του αντιδημάρχου δεν είναι ορθή πολιτικά, δήλωσε. 

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος του Παρισιού τόνισε: «Αυτό που ζητούμε μόνο από την εταιρία είναι να σεβαστεί το γαλλικό δίκαιο». Αναρωτήθηκε δε γιατί η Airbnb αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία που υποχρεώνει την πλατφόρμα να απομακρύνει τις παράνομες διαφημίσεις και γιατί η φορολογία με την οποία επιβαρύνεται στη Γαλλία είναι αντίστοιχη με των συνοικιακών αρτοποιείων.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είναι η μεγαλύτερη αγορά της Airbnb στον κόσμο με 60.000 διαμερίσματα προς ενοικίαση στην πλατφόρμα της.

Το Παρίσι έχει ήδη επιβάλλει περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, προβλέποντας ενοικίαση έως 120 διανυκτερεύσεις τη χρονιά.

Ωστόσο, ο κ. Lehane επισημαίνει ότι την τελευταία διετία, η πλατφόρμα έχει συνάψει συμφωνίες με 500 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο καθώς και ότι στο Παρίσι υφίσταται ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο