Μαϊάμι: Μέχρι και φυλάκιση στα παράνομα σπίτια της Airbnb

13-09-18 | AIRBNB

Πρόταση για την επιβολή ποινής φυλάκισης 60 ημερών (!) στους ιδιοκτήτες σπιτιών που ενοικιάζουν παράνομα τα σπίτια τους με βραχυχρόνια μίσθωση στην Airbnb πρόκειται να εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο του Μαϊάμι, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου.

Εάν περάσει η πρόταση του δημάρχου Dan Gelber, οι παράνομες ενοικιάσεις των κατοίκων του Μαϊάμι στην Airbnb θα αντιμετωπίζονται ως αδίκημα και, μεταξύ άλλων, θα επιδέχονται προστίμου.

Σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία, η ενοικίαση ακινήτου για λιγότερο από 6 μήνες, χωρίς να υπάρχει ειδική άδεια από την πόλη, τιμωρείται με πρόστιμο έως 1.000 ευρώ το οποίο επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Εάν η βραχυχρόνια μίσθωση αντιμετωπισθεί ως αδίκημα, όπως προτείνεται από το δήμαρχο, οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.

Η τελευταία εκδοχή της πρότασης περιλαμβάνει πρόστιμο 1.000 δολαρίων για όσους παρανομούν για πρώτη φορά και 3.000 δολαρίων για όσους παρανομούν δεύτερη.

Την τρίτη φορά που κάποιος ιδιοκτήτης θα εντοπισθεί να παρανομεί θα αντιμετωπίσει 2μηνη φυλάκιση. Ωστόσο κάθε ημέρα παράνομης δραστηριότητα θα μετρά ως ξεχωριστό αδίκημα.

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν απαγορευθεί ήδη σε ζώνες που θεωρούνται οικιστικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Οι βαριές ποινές είναι απαραίτητες, δήλωσε ο κ. Gelber, καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να επιδίδονται σε αυτή τη δραστηριότητα με οικονομικό όφελος χωρίς να κόβουν απόδειξη όπως απαιτείται από την πόλη παρά τα υπάρχοντα πρόστιμα.

Η επιθετική αντιμετώπιση του Μαϊάμι στις βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Το 2016, η πόλη ξεκίνησε την επιβολή προστίμου 20.000 δολαρίων (!) για μη αδειοδοτημένες βραχυχρόνιες μισθώσεις. Πέρυσι, «μοίρασε» 6,5 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, όμως κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 125.000 δολάρια.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»