Airbnb: Η νέα πλατφόρμα διευκολύνει τις μισθώσεις στην Ελλάδα- 1,4 εκατ. χρήστες ήρθαν το 2017

31-08-18 | AIRBNB

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για δηλώσεις εισοδημάτων από την Airbnb, η οποία τέθηκε από χθες, 30 Αυγούστου, σε λειτουργία για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής, απλοποιεί τη διαδικασία διαμοιρασμού κατοικίας για χιλιάδες Έλληνες, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Airbnb, ενώ γνωστοποιεί ότι θα διευκολύνει μέσα από τα συστήματά της, τη συμμόρφωση των Ελλήνων με τους νέους κανονισμούς.

Διαβάστε ακόμα: ΑΑΔΕ: Οδηγός για τη μίσθωση ακινήτων σε τουρίστες- άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων

Ξεκινώντας από σήμερα, οι οικοδεσπότες μπορούν να αποκτήσουν ένα αριθμό εγγραφής άμεσα μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως επισημαίνει η Airbnb, σε συνεργασία με το Υπουργείο, θα διευκολύνει τους οικοδεσπότες ως προς την προσαρμογή τους με τους νέους κανονισμούς, προσθέτοντας ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.

Οι νέοι κανονισμοί, όπως επισημαίνει η Airbnb, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

•    Οι οικοδεσπότες έχουν την ελευθερία να μοιραστούν τα σπίτια τους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ή περιορισμούς, με την προϋπόθεση εγγραφής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και ανάρτησης τους αριθμού εγγραφής τους

•    Ο διαμοιρασμός κατοικίας (home sharing) αναγνωρίζεται ως μη-επαγγελματική δραστηριότητα και δεν χρειάζεται ο οικοδεσπότης να προβεί σε έναρξη δραστηριότητας.

•    Το εισόδημα από δραστηριότητες διαμοιρασμού της κατοικίας φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία.

1,4 εκατ. οι χρήστες της Airbnb που προτίμησαν Ελλάδα το 2017

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, 1,4 εκατ. χρήστες της επισκέφθηκαν το 2017 την Ελλάδα. 

Η κοινότητα της Airbnb ενίσχυσε την τοπική οικονομία κατά € 750 εκατ. τα οποία περιλαμβάνουν τα έσοδα από τις ενέργειες του διαμοιρασμού κατοικίας καθώς και τις δαπάνες των φιλοξενούμενων.

Ο μέσος οικοδεσπότης έλαβε 2.850 € σε εισπράξεις και η μέση καταχώρηση κατοικίας είχε 28 διανυκτερεύσεις- λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα.

Περίπου 40.000 οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα «άνοιξαν» τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στην χώρα σαν ντόπιοι.

Η Σοφία Γκιούσου, υπεύθυνη Public Policy της Airbnb, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση είναι μία θετική ενέργεια από την Κυβέρνηση ώστε να απλοποιήσει τη διαδικασία διαμοιρασμού κατοικίας για χιλιάδες Έλληνες, και είναι χαρά μας να την υποστηρίξουμε κάνοντας ακόμα πιο εύκολο για τους οικοδεσπότες τον υπεύθυνο διαμοιρασμό του χώρου τους. Μαζί με τη δική μας συνεργασία, μπορούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς, να δημιουργήσουν νέες πηγές εισοδημάτων που θα ενισχύσουν την κοινωνία μας και να βοηθήσουν την αναδόμηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια