Αστροτουρισμός με την Airbnb (video)

11-07-18 | AIRBNB

Μια μοναδική εμπειρία θα προσφέρει η Airbnb στους ταξιδιώτες δινοντας τη δυνατότητα να παρατηρήσουν το διάστημα μέσα από το μεγαλύτερο οπτικό και υπέρυθρο τηλεσκόπιο στον κόσμο, το Gran Telescopio Canarias στη Λα Πάλμα της Ισπανίας στις 27 Ιουλίου.

Η εμπειρία θα δώσει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να θαυμάσουν 2 εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή τον Άρη στο κοντινότερο σημείο που έχει βρεθεί στη Γη τα τελευταία 15 χρόνια και τη μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα που θα έχει ως αποτέλεσμα το κόκκινο φεγγάρι.

Χάρη στην ισχύ του τεράστιου τηλεσκοπίου, οι επισκέπτες θα χρησιμοποιούν μικρότερα για να δουν πιο καθαρά τον Άρη σε ένα από τα καλύτερα σημεία παρατήρησης διαστήματος στον πλανήτη.

Την εμπειρία οργανώνει ο νυχτερινός φωτογράφος και ξεναγός αστρονομίας στην περιοχή, Antonio González και ο επικεφαλής επιστημονικών επιχειρήσεων του GTC, Antonio Luis Cabrera, οι οποίοι θα μεταφέρουν νοητικά τους επισκέπτες στο διάστημα μέσω του τηλεσκοπίου.

Μετά τα μεσάνυκτα, οι επισκέπτες θα οδηγηθούν σε εξωτερικό χώρο όπου με ειδικό εξοπλισμό θα παρατηρήσουν το κόκκινο φεγγάρι εξαιτίας της έκλειψης καθώς και τους παγωμένους πόλους και τις ανεμοθύελλες στον Άρη.

Η εμπειρία θα έχει διάρκεια 8 ώρες και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για μία φορά, για έως 6 άτομα, στις 27 Ιουλίου.

Aνερχόμενοι προορισμοί αστρο-τουρισμού στον κόσμο, σύμφωνα με την Airbnb, είναι η Antofagasta (ανάπτυξη 327% ετησίως) στη Χιλή, η Λα Πάλμα (+90%), η περιοχή Kiruna της Σουηδίας (+134%) και το Yarmouth στον Καναδά (+221%).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»