Airbnb: 4,85 εκατ. καταχωρήσεις στον κόσμο το 2017- Νέος στόχος ο τουρισμός υγείας

20-04-18 | AIRBNB

4,85 εκατ. ενεργές καταχωρήσεις σπιτιών σε όλο τον κόσμο και σε πάνω από 191 χώρες και περιοχές προέλευσης ταξιδιωτών είναι ο παγκόσμιος απολογισμός της Airbnb για το 2017.

Αυτά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από παγκόσμια έρευνα που διενήργησε η πλατφόρμα σε 90 χώρες, 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες σπιτιών και 820.000 επισκέπτες που τη χρησιμοποίησαν το 2017, αποκαλύπτοντας επιμέρους στοιχεία για τις 300 κορυφαίες πόλεις και 80 χώρες/προορισμούς της και σκιαγραφώντας τον θετικό αντίκτυπο από τη λειτουργία της στους προορισμούς.

Το 43% του εισοδήματος που αποκόμισαν οι ιδιοκτήτες σπιτιών το 2017 χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καλυφθούν έξοδα του νοικοκυριού, το 6% των ιδιοκτητών χρησιμοποίησε τα εισοδήματα αυτά για έναρξη νέας επιχείρησης και το 88% για να ενσωματώσει πράσινες πρακτικές στη φιλοξενία επισκεπτών. 

Το 79% των ταξιδιωτών που επιλέγουν την Airbnb το κάνουν επειδή επιθυμούν να αποκτήσουν εμπειρίες από τον προορισμό ως ντόπιοι. Το 66% ανέφερε ότι τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την οικονομία διαμοιρασμού παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Airbnb.

Παράλληλα, το 89% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι διάλεξε την Airbnb επειδή διέθετε σπίτια σε βολικά σημεία των πόλεων σε σχέση με τα ξενοδοχεία.

Το 42% των δαπανών επισκέπτη γίνεται στις γειτονιές όπου μένουν και το 53% των επισκεπτών ξόδεψε τα χρήματα που εξοικονόμησε από τη διαμονή μέσω Airbnb σε επιχειρήσεις σε πόλεις και γειτονιές που επισκέφθηκε.

Νέο εγχείρημα στον τουρισμό υγείας

Παράλληλα, η Airbnb λανσάρει Γραφείο Τουρισμού Υγείας, μια πρωτοβουλία που, σύμφωνα με την πλατφόρμα, θα ενισχύσει τον τοπικό, αυθεντικό και αειφόρο τουρισμό σε χώρες και πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θα στηρίξει τις φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές συνήθειες.

Συστήνει δε την πρώτη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρισμού η οποία αποτελείται από ειδικούς του τουριστικού κλάδου από όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει το μακροπρόθεσμο όραμά της και να διασφαλίσει οτι παραμένει η λύση για την αντιμετώπιση του υπερ-τουρισμού. 

Στην Επιτροπή περιλαμβάνονται ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο του παγκόσμιου τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο πρώην γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Ταλέμπ Ριφάι. Η Επιτροπή πλαισιώνεται ακόμα από τους David Scowsill (γενικός διευθυντής της EON Reality Inc. και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Ταξιδίων-WTTC), Rosette Rugamba (διευθύνουσα σύμβουλος της Songa Africa και του Amakoro Lodge και πρώην γενική διευθύντρια της Τουριστικής Επιτροπής της Ρουάντα), καθηγητής the Hon Bob Carr (πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας και πρώην επικεφαλής της Νέας Ν. Ουαλίας).

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι