Twisted Road: H Airbnb για τις μοτοσικλέτες, που έγινε η νέα τρέλα στην Αμερική

07-04-18 | AIRBNB

O 46χρονος Austin Rothbard ήταν απογοητευμένος. Ήταν η τρίτη φορά που είχε βρεθεί για διακοπές σε ένα φανταστικό μέρος ιδανικό για περιηγήσεις με μοτοσικλέτα, όπου όμως δεν είχε καμία τύχη στο να βρει κάποια προς ενοικίαση.

Σε μια τελευταία προσπάθεια, κοίταξε τις τοπικές αγγελίες μήπως έβρισκε κάποια μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα προς πώληση, αλλά σύντομα τα σχέδιά του ναυάγησαν οριστικά καθώς η φθηνότερη κόστιζε 1.000 δολάρια.

Τότε σκέφτηκε ότι οι προορισμοί εκτός πόλης είναι γεμάτοι μοτοσικλέτες που δεν χρησιμοποιούνται, και μπορεί και από λάτρεις των μοτοσικλετών όπως εκείνος που θα ήθελαν να τις νοικιάσουν.

Έτσι γεννήθηκε στο μυαλό του η ιδέα για τη δημιουργία της Airbnb για μοτοσικλέτες, της πλατφόρμας Twisted Road, η οποία μπορεί να ενθουσιάζει τους λάτρεις της ταχύτητας και των μοτοσικλετών αλλά δημιουργεί ερωτηματικά για το τι καλύπτει η ασφάλιση σε κάθε περίπτωση.

Η πλατφόρμα δημιουργεί από πέρυσι και έχει έδρα στο Τέξας. Προσφέρει πλέον υπηρεσίες σε όλες τις ΗΠΑ με δίκτυο 400 μοτοσικλετών και πάνω από 5.000 εγγεγραμμένους χρήστες σε 40 Πολιτείτες. Μεγάλο ποσοστό χηρστών προέρχεται από την Καλιφόρνια, όπου ο ζεστός και ξηρός καιρός ευνοεί ιδιαίτερα την οδήγηση μοτοσικλέτας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Χαμηλές τιμές και μεγάλες προοπτικές για την Airbnb των μοτοσικλετών

Οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται γύρω στα 75-150 δολάρια την ημέρα και μπορεί να περιλαμβάνουν και υπηρεσίες όπως μεταφορά από και προς το σημείο άφιξης/αναχώρησης του επισκέπτη ή την ενοικίαση τζάκετ και κράνους.

Ο Rothbard τονίζει ότι προσφέρει στους ταξιδιώτες μια εμπειρία που διαφορετικά δε θα μπορούσαν να έχουν.

Οι ιδιοκτήτες προστατεύονται από όρους που απαιτούν από όλους τους ενοικιαστές να είναι και οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών, κάτοχοι της ασφάλισής τους.

Η προμήθεια της πλατφόρμας ανέρχεται στο 30% της συναλλαγής και με μια επιπλέον χρέωση η εταιρία προσφέρει ασφάλιση οδικής βοήθειας και άλλες υπηρεσίες.

Μάλιστα, η διείσδυση της πλατφόρμας στους αμερικανούς καταναλωτές εκτιμάται ότι είναι μεγάλη. Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Rothbard για να καταγράψει τις προθέσεις των καταναλωτών στην ενοικίαση ή μη των μοτοσικλετών τους, ανακάλυψε ότι το 85% δεν θα έδινε τη μοτοσικλέτα του προς ενοικίαση και το 70% ότι δεν θα ενοικίαζε μοτοσικλέτα με άλλο ιδιοκτήτη. Αυτό, επισημαίνει ο Rothbard σημαίνει ότι το 15% των ιδιοκτητών δεν θα είχε αντίρρηση να δώσει προς ενοικίαση τη μοτοσικλέτα του και το 30% θα ενοικίαζε.

Αυτά τα νούμερα είναι πολύ υψηλά, τονίζει, επικαλούμενος έρευνες που δείχνουν ότι η διείσδυση της Airbnb στην Αμερική δεν ξεπερνά το 1% της αγοράς στέγασης στις ΗΠΑ.

Οι ασφαλιστές ωστόσο εκφράζουν ανησυχίες για την ασφαλιστική κάλυψη για κάθε μοτοσικλέτα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις δεν καλύπτεται η περίπτωση ενοικίασης.

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα της κρίσης ανακαλύπτει την Airbnb: Έως 100% η αύξηση στις μισθώσεις σπιτιών σε τουρίστες

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google