44% φθηνότερη η Airbnb από τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

18-01-18 | AIRBNB

Στις 15 ευρωπαϊκές χώρες όπου η Airbnb προσφέρει πολύ καλύτερο value σε σχέση με τη διαμονή σε δωμάτιο ξενοδοχείου, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας εξοικονόμησης χρημάτων vouchercloud.

Τα στοιχεία αναφέρονται στο κόστος μιας διανυκτέρευσης για 2 άτομα στην πρωτεύουσα κάθε χώρας και δείχνουν ότι οι τιμές ξενοδοχείων στην Ελλάδα είναι κατά 44% υψηλότερες σε σχέση με το κόστος διαμονής σε σπίτι της Airbnb. 

Από 62 λίρες, που κοστίζει κατά μέσο όρο η διαμονή στο ξενοδοχείο, η μέση τιμή στην Airbnb δεν υπερβαίνει τις 43 λίρες.

Η μεγαλύτερη απόκλιση κόστους διαμονής σε ξενοδοχεία και Airbnb καταγράφεται στη Μάλτα (123 λίρες στο ξενοδοχείο έναντι 54 λιρών σε Airbnb, διαφορά 127%), στην Πορτογαλία (94%) και την Ελβετία (82%).

Ο προορισμός με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στα ξενοδοχεία, συγκριτικά με την Airbnb, είναι η Βαλέτα της Μάλτας, με το κόστος σε ξενοδοχείο (123 λίρες) να εκτοξεύεται στο +227% έναντι της μέσης τιμής στην Airbnb (54 λίρες).

Η Λισαβόνα παρουσιάζει απόκλιση 194% στα ξενοδοχεία (Airbnb 56 λίρες, ξενοδοχείο 108 λίρες) και η Βέρνη της Ελβετίας 182% (71 λίρες έναντι 129 λίρες στα ξενοδοχεία).

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η μέση τιμή σε Airbnb και ξενοδοχείο είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα στη Ρουμανία, τη Σουηδία και το Ην. Βασίλειο.

Όπως επισημαίνει η vouchercloud, τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε η έρευνα, προέρχονται από την πλατφόρμα της Airbnb (μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα) και από το Hotel Prices Application Programming Interface της Google. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν για 5 συνεχείς ημέρες και από αυτά εξήχθη ο μέσος όρος τιμών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»