Τουρισμός: Πώς οι μισθωτές σπιτιών της Airbnb θα αντιμετωπίσουν τις κακές κριτικές

14-07-17 | AIRBNB

Τρόπους με τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κακές κριτικές στην Airbnb και ιδιαίτερα τον αντίκτυπο που έχουν τόσο σε εισπρακτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, παρουσιάζει το Forbes.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, Seth Porges, οι κακές κριτικές μπορεί όχι απλώς να επηρεάσουν τα έσοδα από την ενοικίαση σπιτιών αλλά και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη, καθώς μπορεί να απευθύνονται στο πρόσωπό του και όχι στο σπίτι του.

-Αρνητικές κριτικές αφήνουν οι ιδιότροποι επισκέπτες που διαμαρτύρονται για στοιχεία που ήταν σαφή πριν την κράτηση, επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Ωστόσο, η Airbnb, επιδιώκοντας να διατηρήσει τις ισορροπίες, δεν δημοσιεύει την κριτική του επισκέπτη εάν δεν δοθεί η εκδοχή του ιδιοκτήτη, εκτός κι αν περάσουν 2 εβδομάδες και ο ιδιοκτήτης έχει απαντήσει.

Ετσι, προτείνεται στους ιδιοκτήτες να συγκεντρώσουν μερικές θετικές κριτικές μετά την ημερομηνία σύνταξης της αρνητικής (δημοσιεύεται στην ημερομηνία σύνταξης και όχι δημοσίευσης στο διαδίκτυο) ώστε να φανεί παλιά.

-Η Airbnb προσφέρει τη δυνατότητα δημόσιας απάντησης σε κριτικές με τη δημοσίευση μιας μικρής σημείωσης από τον ιδιοκτήτη. Το εργαλείο αυτό μπορεί να βοηθήσει αλλά μπορεί και όχι αν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε κάποια υπερβολική κριτική. Η καλύτερη χρήση του, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι η απάντηση σε κριτικές που αναφέρουν ελλείψεις και κακώς κείμενα τα οποία έχουν όμως διορθωθεί.

-Οι απαντήσεις των ιδιοκτητών πρέπει να είναι σύντομες και ξεκάθαρες. Μερικές φορές το χιούμορ δείχνει ελαστικό άτομο που αντιμετωπίζει τις ελλείψεις του σπιτιού.

-Σε σπάνιες περιπτώσεις η Airbnb μπορεί να αφαιρέσει μια αρνητική κριτική, εάν χρησιμοποιείται ως εκβιασμός στον ιδιοκτήτη για αποζημίωση ή επιστροφή χρημάτων. Το ίδιο ισχύει και για ιδιοκτήτες που προσφέρουν προνόμια για θετικές κριτικές.

διαβάστε ακόμα

Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία