Τουρίστες εντόπισαν κρυφή κάμερα σε σπίτι της Airbnb στην Ιαπωνία

04-07-17 | AIRBNB

Zητήματα ιδιωτικότητας αρχίζουν να ανακύπτουν στην τουριστική μίσθωση σπιτιών η οποία έχει παγιώσει και αναβαθμίζει συνεχώς τη θέση της στην παγκόσμια βιομηχανία της φιλοξενίας.

Ένα ζευγάρι κορεατών εντόπισε έναν ύποπτο αισθητήρα φωτιάς στο σπίτι που είχε ενοικιάσει μέσω της Airbnb για διακοπές στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με κορεατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται μαρτυρία του ζευγαριού από δημοσίευσή του στο διαδίκτυο στις 28 Ιουνίου, οι 2 κορεάτες συνειδητοποίησαν ότι μέσα στην υποτιθέμενη συσκευή του αισθητήρα είχε τοποθετηθεί κάμερα.

Τις υποψίες τους κίνησε η εμφάνιση της συσκευής – είχε μία μικρή τρύπα από την πλευρά του κρεβατιού – καθώς και το σημείο όπου είχε εγκατασταθεί.

Αποσυνθέτοντας τη συσκευή, οι τουρίστες εντόπισαν μια μικρή κάμερα προσκολλημένη σε μία κάρτα SD καθώς και έναν διακόπτη.

To ζευγάρι ανέφερε το εύρημά του στις αστυνομικές αρχές με τη βοήθεια τη Πρεσβείας της Ν. Κορέας στην Ιαπωνία. Όπως δήλωσαν οι τουρίστες, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι και εντόπισε την κάμερα και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Τόνισαν δε ότι θα υποβάλλουν παράπονο και στην Airbnb. 

Εκπρόσωπος της Airbnb απάντησε ότι το σπίτι έχει απομακρυνθεί από την πλατφόρμα, ότι ζητήματα ιδιωτικότητας λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη της πλατφόρμας και ότι δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές. Όπως δήλωσε, απομακρύνθηκε άμεσα ο ιδιοκτήτης από τις σελίδες της στο διαδίκτυο και προσφέρθηκε η μέγιστη υποστήριξη στους επισκέπτες.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»